Најновије

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОБРАТИО УСРЕД НОЋИ: "Хоћу да ме сви чују, али посебно Москва - време је да се чујемо"

Украјински председник Владимир Зеленски обратио се усред ноћи у суботу и послао Москви јасну поруку - "време је да разговарамо".

Фото: president.gov.ua

Зеленски је на свом Фејсбуку рекао да жели да га чује цео свет, али посебно Русија и упозорио да, уколико не буде било мировних преговора, више наредних генерација Руса неће моћи да исправи штету нанету својој земљи.

- Хоћу да ме сви чују, али посебно Москва. Време је да се сретнемо, време је да разговарамо, време је да повратимо територијални интегритет и правду Украјини, иначе ће Русија претрпети такве губитке да неколико генерација неће бити довољно како би се опет подигла - рекао је он и додао:

- Руска војна акција погоршава ситуацију за саму Русију, а искрени преговори без одуговлачења једини су начин да поправимо штету. Ми смо увек инсистирали на преговорима. Увек смо предлагали дијалог и решења за мир. И то не само током ова 23 дана колико траје инвазија.

Руска страна раније је изразила спремност за наставак преговора, а наводно је и Владимир Путин спреман да се са Зеленским сретне лице у лице.

Системом „Кинџал“ са хиперзвучнм ракетама уништено је велико подземно складиште ракета украјинске војске у Ивано-Франковској области Украјине, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА