Најновије

ХРВАТ ИЗ ''АЗОВА'' СЕ ОГЛАСИО: Порука за све који хоће да крену у рат

Иако Украјинци радо прихватају стране добровољце, то не значи да је ратни ангажман „посао” без обавеза, који, на пример, можете оставити када вам падне на памет.

Азов (Фото: Јутјуб)

Многи, заведени романтизованом сликом борбе за слободу нападнуте државе, изгледа да немају праву представу о тежини и опасности ратне ситуације широм Украјине, док мало ко зна шта значи бити на располагању некој војсци у таквим условима.

Чини се да су се мало „залетели“ и неки из Хрватске, због чега се огласио Загрепчанин Денис Шелер, који је шест година био припадник пука Азов, а недавно га је поменуо и портпарол руског Министарства одбране, у контексту организовања одласка Хрвата у Украјину.

"Дакле, још једном свим врућим главама:
Тзв. интернационални батаљон, потписује се уговор на неодређено време, при чему је за време трајања уговора немогуће напустити Украјину, обзиром да потписом уговора пристајете на статус војног обвезника којима је (18 до 60 година старости) забрањен излазак из земље.

Потписали сте уговор и нећете моћи да 'скочите' кући како бисте решили обвезе (кредит, болест, најам, смртни случај у породици и било какве друге проблеме).

Плата вам сигурно неће бити довољна за плаћање кредита или изнајмљивање станова (ако изнајмљујете), и иако се не објављује службено нити је још итко добио плату, она неће бити већа од 300 евра", поручио је Шелер.

Напомињемо да је Денис Шелер добровољац у саставу пука '’Азов'’.

Више о дешавањима у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Слободна далмација

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА