Најновије

КАКО САДА ЗАИСТА ИЗГЛЕДА МАРИУПОЉ? Екскурзија чувеног ратног репортера по граду (ВИДЕО)

Ратни репортер и руководилац пројекта WarGonzo Семјон Пегов је са једним припадником батаљона ''Сомали'' у теренском возилу обишао град Мариупољ и снимио ситуацију на терену.

Мариупољ (Фото: РИА Новости)

Пегов је на почетку снимка рекао да жели да прикаже људима који знају Мариупољ, посебно становницима тог града, које су све квартове ослободиле снаге ДНР и Русије.

Док гледамо видео екскурзију по граду у који су ових дана биле загледане очи целог света, можемо да видимо уништене стамбене зграде, пословне објекте и фабрике.

Подсећамо да су оружане снаге ДНР и Русије у својим саопштењима наводиле да су неки цивилни објекти гађани због тога што су екстремисти из пука '’Азов'’ заузимали на тим местима своје ватрене положаје. Трагови урбаног рата се налазе по целом граду.

Такође можемо да приметимо да асфалт на градским улицама и путевима није задивљујућег квалитета, односно да је оштећен током борбених дејстава и кретања оклопних борбених возила на гусеницама.

Пре оружаних сукоба у Донбасу 2014. године, Мариупољ не био други по величини град у Доњецкој области (данашња ДНР) и имао је око 450.000 становника.

Како снаге ДНР чисте Марјинку, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА