Најновије

ШОЈГУ НАЈАВИО: Руска војска у Украјини сада креће на главни циљ

Шојгу, министар одбране Русије, рекао је да Москва прати изјаве лидера земаља НАТО о испоруци авиона и ПВО система Украјини, и ако се ти планови спроведу, на њих ће се адекватно одговорити.

У протекле две недеље у Украјини је уништено око 600 плаћеника, више од 500 је напустило земљу, каже руски министар одбране и додао да ће "током пролећне регрутације у руске трупе бити послато мање младића него пре годину дана - 134,5 хиљада".

- Специјална војна операција ће се наставити док се не остваре постављени циљеви, рекао је Шојгу и подсетио да су, генерално, главни задаци прве етапе специјалне операције завршени, а пажња се може усмерити на главни циљ – ослобођење Донбаса.

Ваздухопловство и ПВО Украјине су практично уништене, њена морнарица је престала да постоји, значајне губитке су претрпеле све формације украјинских копнених и ваздушно-десантних снага, навео је министар Шојгу.

Русија ће адекватно одговорити ако НАТО Украјини испоручи борбене авионе и системе противваздушне одбране, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

- Пратимо изјаве лидера појединих земаља НАТО о њиховој намери да Украјини испоруче авионе и системе противваздушне одбране. Ако буду спроведене, ми ћемо адекватно реаговати - рекао је Шојгу.

Владимир Зеленски је прошле недеље позвао НАТО да пребаци сваки стоти тенк и авион у Украјину. САД одбијају да испоруче борбене авионе Украјини, пошто би такав потез Русија могла да схвати као "ескалацију" и повлачи озбиљне ризике.

Русија ће 1. априла регрутовати још 134.500 људи како је навео министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Узнемирујуће снимке убијених нациста у Мариупољу погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА