Најновије

ВЕЛИКО ПРЕГРУПИСАВАЊЕ НА ФРОНТУ: Руси пребацују снаге са севера - ово је главна мета завршних операција

Прегруписавање руских трупа на кијевском и черниговском правцу потребно је ради интензивирање дејстава у приоритетним областима за завршетак операције ослобађања Донбаса, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Генерал је објаснио да је у првој фази специјалне операције било планирано да се непријатељ примора да концентрише своје снаге, средства, ресурсе и војну технику за држање великих насеља на овим правцима, укључујући и Кијев.

"Везати их на бојном пољу без напада на ове градове, како би се избегли губици међу цивилним становништвом, те нанети такав пораз оружаним формацијама кијевског режима који му не дозвољавају да користи ове снаге на главном правцу операција наших Оружаних снага у Донбасу. Сви ови циљеви су остварени“, рекао је Конашенков.

Развијајући офанзиву, руске оружане снаге су пробиле одбрану непријатеља, прешле реку Шајтанку и боре се на периферији Велике Новоселке, те су напредовале осам километара у рејону насеља Золотаја Нива, рекао је Конашенков.

„Оружане снаге Руске Федерације, развијајући офанзиву, пробиле су добро утврђену одбрану непријатеља, прешле реку Шајтанку и боре се са јединицама 53. Механизоване бригаде на ободу насеља Велика Новоселка. Напредовање је износило осам километара. На овом подручју уништено је до 50 украјинских војника, три тенка, пет борбених возила пешадије, осам возила различите намене“, рекао је он.

Руски борбени авиони и дронови уништили су 69 украјинских војних објеката током последњег дана, рекао је Конашенков.

„Токм дана оперативно-тактичка авијација уништила је 69 војних објеката Украјине. Међу њима су три командна места, две инсталације вишецевних ракетних система, осам складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања и 52 упоришта и подручја концентрације војне технике“, рекао је он.

Конашенков је напоменуо да је руска војска од почетка специјалне операције у Украјини уништила: 124 авиона и 77 хеликоптера, 214 противваздушних ракетних система, 323 беспилотне летелице, 1.767 тенкова и других борбених оклопних возила, 186 ВБР-ова, 741 оруђе артиљерије, као и 1657 јединица специјалних војних возила.

Српске снимке украјинског злочина у Доњецку погледајте ОВДЕ.

Извро: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА