Најновије

АЛЕКСАНДАР ДУГИН: Русија гради свој свет

Aлександар Дугин, филозоф и геополитичар који има велики утицај на руску политику, рат у Украјини види као рат са глобализмом.

Дугин, чији је утицај толико јак да га неки називају "Путиновим Распутином", истакао је у објави на друштвеној мрежи Фејсбук да ово није рат са украјином, већ сукоб на свим нивоима.

- Ово није рат с Украјином - почео је Дугин и наставио: - Ово је сукоб са глобализмом као интегралном планетарном појавом. То је сукоб на свим нивоима - геополитичким и идеолошким. Русија одбацује све у глобализму - униполарност, атлантизам, с једне стране, и либерализам, антитрадицију, технократију, једном речју, велико ресетовање са друге стране. Јасно је да су сви европски лидери део атлантистичке либералне елите.

- И управо с тим ратујемо. Стога је њихова реакција легитимна. Русију сада искључују из глобалистичких мрежа. Више нема избора; или ће изградити свој свет, или ће нестати. Русија је поставила курс да изгради свој свет, своју цивилизацију. И сад се прави први корак. Али суверен пред глобализмом може да буде само велики простор, континент држава, цивилизација држава. Ниједна земља не може дуготрајно да издржи потпуно искључење - описао је Дугин на Фејсбуку своју визију евроазијског света, према којој би Русија требало да се удаљи од Европе.

Он је открио је и шта би Русија требало да добије војном победом у Украјини. Притом додаје да не добијају само Руси тиме, већ сви народи, левица и десница.

- Русија сада ствара поље глобалног отпора. НЈена би победа била победа за све алтернативне снаге, и десне и леве, и за све народе. Покрећемо, као и увек, најтеже и најопасније процесе. Али кад победимо, сви то искоришћавају. Тако је замишљено да буде. Сада стварамо предуслове за стварну мултиполарност. А они који су сада спремни да нас убију, сутра ће први искористити наш подвиг - закључио је Дугин.

Дугин, аутор књиге "Четврта политичка теорија", зачетник је нове "велике идеологије", која укључује либералну демократију, марксизам и фашизам, али у својој основи не наглашава ни индивидуализам, ни класну борбу, ни нацију, већ само постојање. Иако је екстремни десничар, користи постмодернизам да докаже Западу да Руси имају "своју посебну истину".

О тешком злочину батаљона Азов у Мариупољу читајте ОВДЕ.

Извор: Н портал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА