Најновије

ПУТИН ЧЕСТИТАО ЖЕНАМА 8.3. И ОБЈАСНИО: Редовни војници и резервисти не учествују у операцији у Украјини! (ВИДЕО)

Редовни војници не учествују и неће учествовати у специјалној војној операцији у Украјини, а неће бити ни додатног позива резервиста, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

У својој осмомартовској честитки председник се обратио породицама војника који сада учествују у специјалној војној операцији.

„Желим да се обратим мајкама, супругама, сестрама и девојкама наших војника и официра који су сада у борби, бране Русију током специјалне војне операције. Разумем како бринете за своје најмилије. Можете бити поносни на њих како се и цела држава поноси и брине за њих заједно са вама. Желим да истакнем да у борбеним дејствима на учестују и неће учествовати војници у активној служби. И неће бити додатног позивања резервиста из резервног састава“, рекао је Путин.

„Постављене задатке решавају само професионални војници. Уверен сам да ће они поуздано осигурати безбедност и мир за народ Русије“, додао је он.

Шеф државе такође је захвалио женама које служе у Оружаним снагама Русије.

„Посебне речи поштовања за жене које испуњавају своју дужност, служе у редовима Оружаних снага Русије. Хвала вам на верности отаџбини“, истакао је Путин.

Председник је у својој честитки поводом Међународног дана жена цитирао речи које је, према наводима савременика, написала Катарина Друга: „Бранићу своју отаџбину језиком, пером и мачем све док је живота у мени“.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Град Мариупољ у Донбасу је потпуно опкољен, почело је чишћење подручја, рекао је за РИА Новости заменик команданта батаљона Восток Народне милиције ДНР Александар Семјонов. Пук "Азов" нема куда да изађе, а више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА