Најновије

СУСРЕТ ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Папа Фрања и патријарх московски Кирил у јуну у Јерусалиму?

Ватикан проучава могућност продужетка путовања папе Фрање у Либан у јуну како би могао да отпутује у Јерусалим и тамо се састане са патријархом московским и све Русије Кирилом, који је подржао руски рат у Украјини, изјавила су данас два извора.

Фото: РИА

То би био тек њихов други сусрет, пренео је Ројтерс. Њихов први сусрет на Куби 2016, био је први између папе и поглавара Руске православне цркве од Великог раскола који је поделио хришћанство на источни и западни део 1054. године.

Патријарх московски и све Русије Кирил је дао благослов руском нападу на Украјину, што је, како наводи британска новинска агенција, довело до расцепа у православној цркви и покренула унутрашњу побуну за коју теолози и академици кажу да је без преседана.

Извори, који су говорили под условом да не буду именовани, казали су да је план да папа Фрања, који треба да буде у Либану од 12. до 13. јуна, одлети за Аман 14. јуна ујутро.

Одатле би се истог дана укрцао у хеликоптер за Јерусалим на састанак са патријархом московским и све Русије Кирилом и потом се вратио у Рим, рекли су извори.

Један од извора је навео да је путовање готово сигурно, док је други рекао да је то једна од могућности.

На повратку са свог прошлонедељног путовања на Малти, папа Фрања је казао да се нада да ће ове године срести Кирила негде на Блиском истоку, али није рекао где.

Пољске снаге безбедности пуцале на белоруски контролни пункт Пешчатка, саопштио је Погранични комитет Белорусије. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА