Најновије

ДСС ОДЛУЧИЛА: Остаје у опозицији

Председништво Демократске странке Србије (ДСС) донело је одлуку да ДСС настави борбу за своја политичка опредељења као опозициона странка у Народној скупштини Србије и Скупштини Београда, "са пуним уверењем да управо одржани избори представљају само једну етапу ка преузимању одговорности за вођење Србије у будућности".

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

На затрованој и острашћеној политичкој и медијској сцени, ДСС ће се водити начелом да опозиција власти не значи бити опозиција држави и да је у Србији потребно градити мостове, а не копати ровове.

Без обзира на понашање других актера, како се истиче у саопштењу, деловање ДСС карактерисаће, као и до сада, државотворност, озбиљност, пристојност и неодустајна борба за успостављање одговорне, национално-демократске политике.

Ова ће се наставити и у склопу српске коалиције НАДА, додаје се у саопштењу и најављује да ће ДСС у јулу ове године свечано обележити 30 година од оснивања.

Свесна наслеђа, "странка ће са новом енергијом отворити једно ново поглавље своје историје градећи Нови ДСС који ће задржати најбоље тековине државотворне политике, а уједно бити отворена за нове људе и идеје", истиче се у саопштењу.

Из тог разлога, Председништво је одлучило да се крајем маја месеца одржи ванредна изборна скупштина ДСС на којој ће странка наставити са програмским и кадровским јачањем.

Председништво је констатовало да је на протеклим председничким, парламентарним и београдским изборима постигнут озбиљан резултат.

Нарочито је важан резултат председничког кандидата српске коалиције НАДА, председника ДСС Милоша Јовановића који је са безмало 6 одсто гласова заузео треће место у трци за председника државе.

Остварени резултати и подршка коју су грађани пружили обавезује ДСС и српску коалицију НАДА да наставе са залагањем за јасну националну и демократску политику и уједно представљају снажан основ за њено даље јачање, наводи се у саопштењу.

О протесту пијачних продаваца прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА