Најновије

ПРВА ДРЖАВА КОЈУ ЈЕ УНИШТИО ЕКОНОМСКИИ РАТ ЗАПАДА ПРОТИВ РУСИЈЕ: У великим деловима земље нема струје, јавни превоз не ради

Украјинска криза је одлучујућа битка између Запада и Русије. Ипак, није прва пала Москва, нити једна од западних сила, па чак ни Украјина, већ далека азијска држава – Шри Ланка, пише кинеско издање Баијиахао.

Kако је приметио Баијиахао, Запад је испровоцирао Русију на специјалну операцију у Украјини и сада се против ње бори рукама Украјинаца.

Западном естаблишменту је то било потребно да би се покренуо рат ширих размера против Руске Федерације – економски, током којег се руководство НАТО-а нада да ће потиснути Москву. Дакле, украјинска криза није ништа друго до обрачун Русије и Запада.

„Међутим, прва земља на свету која је пала као резултат овог сукоба била је мала држава која се налази далеко у Индијском океану – Шри Ланка“, пише лист.

Како напомиње кинески портал, антируске санкције Запада озбиљно су утицале на светску трговину и економију различитих земаља.

Шри Ланка није била у стању да се носи са проблемима изазваним корацима западног естаблишмента, а земља је претрпела најтежу економску кризу од средине 20. века.

Баијиахао додаје да је већи део привреде Шри Ланке, који је у великој мери зависан од туризма, додатно погођен двогодишњом пандемијом. Стога острвска држава није могла да преброди нови шок у виду последица западних санкција Русији.

„Шри Ланка се суочава са наглим порастом глобалних цена енергије. Ова земља нема довољно девиза за куповину горива.

У многим регионима Шри Ланке долази до озбиљног нестанка струје, а урушен је и систем јавног превоза. Све ово има значајан утицај на животе обичних људи“, пише лист.

Како изгледа подземље Азовстала погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА