Најновије

Познати војни стручњак: Следећа фаза специјалне операције у Украјини биће много радикалнија

Руска Федерација, отпочевши следећу фазу специјалне операције денацификације Украјине, придржаваће се одређене тактике.

Овај закључак је донео познати војни стручњак Игор Никулин. Он је у интервјуу за информативни портал Царград детаљно испричао како ће се одвијати друга етапа специјалне операције, а објаснио је и зашто би Русија могла да почне да делује радикалније.

Игор Никулин је подсетио да Русија не треба да одуговлачи са специјалном операцијом у Украјини, пошто је спровела ефикасну стратегију која ће прекинути снабдевање Оружаних снага Украјине.

Оружане снаге Руске Федерације морају пратити целу западну границу Украјине, фиксирајући се на испоруку страног оружја Кијеву. Такав приступ би омогућио брзо елиминисање западних каравана оружја чим стигну до Украјине.

„Морамо да делујемо радикално – чим конвоји пређу границу одмах деловати, да се удара оружјем високе прецизности“, објаснио је Никулин.

Према речима војног експерта, Русија ће, почевши радикалније да делује против Оружаних снага Украјине, постићи значајан успех у реализацији циљева специјалне операције у Украјини.

Кијев, с друге стране, неће моћи да одуговлачи конфронтацију, јер ће брзо изгубити залихе западног наоружања.

Такође треба напоменути да украјинске власти, тражећи војну помоћ од САД и Европе, не размишљају о последицама своје одлуке. Такве испоруке се не реализују бесплатно, а то ће Кијев одвести у тотални банкрот.

Шта је Вучић рекао о увођењу санкција Русији, прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА