Најновије

„ВОДЕ ИХ КАО ОВЦЕ НА КЛАЊЕ“: Абхаз, командант Пјатнашке, о стању у Украјинској војсци...

Украјинске трупе трпе велике губитке и не могу да попуне редове, рекао је у интервјуу за РИА Новости командант легендарног добровољачког батаљона "Пјатнашка" Доњецке Народне Републике Ахра Авидзба, познатији као "Абхаз".

– Ти губици које су претрпели, њих не могу да попуне, једноставно су позвали те резервисте који су некада служили, и шаљу их на фронт. Само, како да кажем, воде овце на клање. Не опиру се, гину у гомилама и завршавају у заробљеништву. Од њих нема ништа – рекао је Авидзба.

Легендарни командант је рекао да су одређене украјинске бригаде, које су од почетка операције биле на удару руске војске, ротиране и пребачене у позадину.

– Склонили су их зато што су претрпели огромне губитке, пао им је морал и хоће да их некако попуне из других резерви. Али свеједно се не враћају попуњене јединице, а они говоре да нису претрпели никакве губитке. Ово је крајње глупо – рекао је Авидзба.

Ахра Русланович Авиздба је рођен у Сочију 1986. године, и пореклом је Абхаз. У лето 2014. године је отишао у Донбас, где је окупио борце и основао међународну бригаду „Пјатнашка“, у чијем саставу су углавном били Абхази, али и Чеси, Словаци, Осетини и борци других националности.

Авиздба је учествовао у биткама за Саур-Могилу, Иловајск, Маринку, као и у борбама у области Дебаљцева и на аеродрому у Доњецку. Одликован је звањем Хероја ДНР.

Руска војска наставља специјалну војну операцију у Украјини. Министарство одбране објавило је свеже податке о постигнутим резултатима до јутра 25. априла о којима више можете сазнати ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА