Најновије

ЈАШАРЕВИЋ ТРАЖИ ДА КАЗНУ СЛУЖИ У СРБИЈИ: Вехабија који је напао америчку амбасаду у Сарајеву послао молбу Вучићу

Мевлид Јашаревић, који је на 15 година затвора осуђен због терористичког напада на Амбасаду САД у Сарајеву, затражио је да остатак затворске казне одслужи у Србији, што му је српско правосуђе одбило, а потом се истим поводом обратио председнику Александру Вучићу.

Фото: Јутјуб

Како наводе, позивајући се на више неименованих извора, Јашаревић је свој захтев, између осталог, темељио на томе да има искључиво држављанство Србије, док босанскохерцеговачко нема.

Јашаревић, који казну тренутно издржава у Завода за извршење кривичних санкција и других мера БиХ у Војковићима, потврдио је да је захтев за премештај у Србију поднео пре годину дана Министарству правде БиХ.

- Онда су они то проследили у Министарство правде Србије, а они Вишем суду у Београду, Посебном одељењу. Након годину дана стигло ми је решење да ми се то одбија. Послао сам жалбу на то решење, а у уторак сам послао писмо и Александру Вучићу. Замолио сам га да ми помогне - навео је Јашаревић.

Из Вишег суда у Београду потврдили су да је изјављена жалба на њихово решење које се односи на Јашаревићев захтев.

- Имајући у виду изјављену жалбу на предметно решење, о детаљима се не можемо изјашњавати, јер решење није правоснажно - рекла је координаторка за медије у Вишем суду у Београду Татјана Матић.

Апелационо веће Суда БиХ изрекло је крајем 2013. године правоснажну пресуду Јашаревићу од 15 година затвора због напада на америчку амбасаду у Сарајеву 28. октобра 2011. године.

Јашаревић, који је рођен у Новом Пазару, је, према доступним информацијама, тог дана испалио 105 метака и тешко, у обе ноге, ранио полицајца Мирсада Велића.

Онеспособљен је снајперским хицем припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, а потом ухапшен.

Претходно је Јашаревић, према оперативним сазнањима, као припадник вехабијског покрета више пута боравио у познатом вехабијском упоришту у Горњој Маочи, наводе Независне новине.

Какву је одбрану пред судом изнела Дијана Хркаловић сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА