Најновије

СКАНДАЛ: Зеленски са припадницима ''Азова'' наступио пред грчким парламентом (ВИДЕО)

Председник Украјине Владимир Зеленски се заједно саприпадницима екстремистичког пука ''Азов'' разговарао путем видео обратио грчком парламенту и изазвао скандал, пишу РИА Новости.

Азов (Фото: Јутјуб)

Напомиње се да су посланици Комунистичке партије Грчке ККЕ и десничарске партије Грчко решење игнорисали говор украјинског председника, одбивши да у то време присуствују седници парламента. Зеленског су поздравили само парламентарци из владајуће партије Нова демократија.

Председник Украјине је током говора говорио о ситуацији у Украјини и позвао Грчку да пружи максималну подршку републици. Он је такође позвао посланике да погледају снимак са апелом двојице борца '’Азова'’ из Мариупоља. „Ово су два Украјинца грчког порекла, један од њих носи маску, не може да покаже лице, надам се да разумете“, објаснио је Зеленски.

Први припадник '’Азова'’ је у свом обраћању грчким парламентарцима дао веома контроверзну изјаву, с обзиром да се његова јединица у многим земљама света карактерише као нацистичка. Изјавио је да је он локални грк из мариупоља, чији се деда за време Другог светског рата борио против нациста, а да се он сада бори против '’руских нациста'’.

О стању на фронту у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА