Најновије

СРБИН У 35. ГОДИНИ ВОДИО ВИРТУС ДО ТИТУЛЕ У ЕВРОКУПУ: Милош Теодосић, мађионичар под обручима!

Да је форма пролазна, а класа вечна најбоље илуструје на личном примеру Милош Теодосић.

Фото: Јутјуб

Српски кошаркашки ветеран је у 35. години живота својеручно водио болоњски Виртус до титуле Еврокупа и повратка у Евролигу. У финалу, одиграном пред крцатим аудиторијумом у "Сегафреда арени", понео је епитет најкориснијег играча, постигавши 21 поен у победи над турским Бурсаспором (80:67).

Мађионичар игре под обручима је приватну колекцију трофеја допунио још једним и, после Евролиге коју је 2016. освојио са московским ЦСКА, уграбио и други највреднији клупски европски трофеј, притом вративши италијански тим у елитно такмичење први пут после 2008. године.

 Поносан сам и срећан на то што смо на крају успели и на који начин смо одиграли ово финале. Честитам Бурси, која је била сјајан противник, и што су били врло битан тим у плеј-офу - рекао је рођени Ваљевац одмах по подизању пехара.

Теодосић ће после 2017. поново бити део најквалитетнијег кошаркашког такмичења. И лани су Болоњези били етикетирани као главни фаворити у Еврокупу, међутим тада су неочекивано испали у полуфиналу такмичења.

- Прошлогодишњи пораз нас је много болео, али смо добили другу шансу. На старту ове сезоне смо се доста мучили због ковида и повреда. Мислим да је финале са Бурсом била прва утакмица у којој смо сви били здрави. Изузетно смо напредовали током сезоне и у круцијалним тренуцима одиграли најбоље као тим. Доласци Хекета и Шенгелије су нам доста помогли, веома сам поносан на три године које сам провео овде. Из године у годину смо били све бољи, и верујем да је овај трофеј резултат тог процеса - подвукао је, уз титулу МВП финала, и најкориснији играч регуларног дела такмичења. 

Клупски

Евролига (2016)
Еврокуп (2022)
Шампион Италије (2021)
Суперкуп Италије (2021)
Шампион ВТБ лиге (од 2012. до 2017)
КУП Грчке (2010, 2011)
Куп Србије (2005, 2007)

Лични

МВП Евролиге (2010)
МВП финала Еврокупа (2022)
МВП регуларног дела Еврокупа (2020, 2021)
лФИБА играч године (2010)
МВП финала Серије А (2021)
МВП грчког Купа, 2 пута
Најбољи кошаркаш Србије (2016)
МВП плеј-офа ВТБ лиге (2014, 2016)

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА