Најновије

Американцима се жури да реше питање Косова

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да се Американцима жури са решавањем питања Косова како би смањили ниво безбедоносног ризика у региону, преноси Курир.

Кристофер Хил (Фото: Јутјуб)

У разговору за ТВ Курир Станковић се осврнуо на састанак председника Александра Вучића са америчким амбасадором Кристофером Хилом.

Он је нагласио да САД жели да се преговарачки процес око Косова што пре заврши.

"Зашто им је то битно? Па битно им је да што пре дођу до решења и договора, како би смањили ниво безбедносног ризика у овом региону. Ако се Косово реши САД ће инсистиратти да је то јединствен случај, а све оно што је јединствен случај не може да се примењује да исте или сличне случајеве. Хилова журба, односно журба америчке администрације везана је за релативизацију", сматра Станковић.

С друге стране новинар Зоран Остојић каже да не знамо шта је било на састанку Хила и Вучића.

"Чини ми се да је оно што је било дан или два пре тог састанка много важније, а то је онај интервју који је дао Хил о политици. Ту су све поруке. Био је јасан. Из дипломатских разлога морао је да понови Вучићу. Добро је док се разговара. Он је човек који је овде био још пре 20 година. Извукли су га из пензије", поручио је Остојић.

О аутокефалности МПЦ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА