Најновије

КАО У КИЈЕВУ! На Тајвану појединци и групе почеле са обуком за рат са Кином!

У складишту које пропушта воду на периферији града, Су Јун је припремио своје оружје. У наставку, више наоружаних људи обучених у маскирне прслуке, помоћне појасеве и штитнике за колена учинило је исто. Дошло је још једно наређење и отворили су ватру.

Фото: Јутјуб

Пуцњи су се чули и одзвањали испод плафона. Потенцијални браниоци су наставили да пуцају, мењајући се између пушака и пиштоља усмерених на картонске мете. На последњу команду, галама се стишала, остављајући чауре разбацане по поду.

Су, 39, није војник, већ мајстор за тетовирање. Једини пут када је држао пушку која је испаљивала праве метке било је пре више од једне деценије, током две године служења војног рока који се тада захтевао од мушкараца на Тајвану. Али док су пиштољи у његовим рукама били лажни – а вежба више пејнтбол мета него војни маневар – претња у Суовом уму била је стварна.

Овако нас у нову причу уводи LaTimes који преноси вести из Тајпеја у којем се по свему судећи становници овог административног центра попут Украјинаца у Кијеву припремају за рат са Кином.

Људи рукују оружјем.

Како преноси LaTimes, ”Тајван је деценијама живео под аветом војне агресије из континенталне Кине, која ово острво сматра делом своје територије. Али тек када је Русија извршила инвазију на Украјину у фебруару, многи Тајванци су почели да се питају какву би улогу могли да имају ако избије рат код куће и кинески војници изненада буду на плажама.”

Забринут да ће можда морати да узме оружје, Су се брзо уписао на почетни курс аирсофт оружја и још два након тога.

“Просто се чини да је све могуће”, рекао је Су.

У Украјини су се цивили укључили у борбу против Москве јуришним пушкама и молотовљевим коктелима. Фински грађани, који такође деле границу с Русијом, пожурили су на ратне курсеве одбране како би научили борбу прса у прса и како користити оружје. Међутим, на Тајвану је сличан инстинкт наишао на строге законе о контроли оружја и компликовану историју између његовог народа и војске, која датира још од дана ванредног стања под Националистичком партијом или Куоминтангом.- наводи даље LaTimes

Напетости су се интензивирале како су позиви кинеског председника Xи Јинпинга на уједињење постали одлучнији суочени са све већим противљењем Тајвана. Чак и међу забринутима, мало број становника Тајвана верује да је инвазија неизбежна. Али гледање Русије како успешно завршава војну операцију у Украјини је истакло најгори сценарио у суочавању с непријатељским, територијалним и знатно већим суседом.

Ти страхови су поново оживели дебату о тајванској националној одбрамбеној стратегији и о томе може ли издржати сличан напад из Кине. Кинески ратни авиони брујали су острвом последњих година, а поморске вежбе Пекинга у Јужном кинеском мору узнемириле су регион.

Са друге стране Бела Кућа до зуба наоружава Тајван а сам председник САД-а, Џозеф Бајден је недавно изјавио да ће Америка свим средствима бранити Тајван уколико би дошло до Кинеске офанзиве.

Тајвански председник Тсаи Инг-вен повећао је издатке за одбрану на рекордне нивое, док су амерички званичници измерили како Тајван може најбоље одвратити кинеску војску која се шири.

Ни Америка, ни Кина немају системе који доносе слободу већ најгору врсту контроле а обе “империје” желе да контролишу не само своје територије већ цео свет док у многим и то оним најопаснијим секторима сарађују на високом нивоу а један од најбољих примера је корона хистерија која је почела у кинеској лабораторији у Вухану кроз истраживања која су финансирали Пентагон и Бела кућа. Дружба, браћа, саучесници у злочину а жртве обични људи, махом наивни.

Извор: Нулта тачка

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА