Најновије

ХРВАТИ У ВЛАСТИ СА ВУЧИЋЕМ? Жигманов спреман на разговоре

Такође, ДСХВ убрајају и омогућавање припадницима хрватске заједнице да се интегришу у српско друштво на равноправан начин, као и позитиван приступ нормализовању и развоју хрватско-српских односа.

Томислав Жигманов (Фото: Јутјуб)

"ДСХВ је легалистичка странка, која држи до института дијалога с институцијама политичког система, а једна од кључних је и председник републике. И у протеклих пет година имали смо, истина не редовну, али поприлично добру сарадњу са председником Александром Вучићем и захваљујући њему почели смо да решавамо велике изазове са којима се Хрвати у Србији сусрећу", казао је Жигманов.

Он је рекао да ће инсистирати на садржајима који су били део предизборне платформе ДСХВ.

"То су европске интеграције, а када је реч о правима националних мањина и пратећем институционалном оквиру и - политика финансирања, посебно Хрвата. Друго, децентрализација и равномерни развој, пре свега за подручја и насељена места у којима у значајним процентима живе Хрвати, с циљем да се стварају перспективе за опстанак и развој хрватске заједнице", додао је он.

О питању увођења санкција Русији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Као трећу ставку, Жигманов је навео наставак решавања отворених питања Хрвата у Србији, од интеграције у српско друштво и укључивање у процесе доношења одлука на свим нивоима, преко успостављања таквих политика суочавања са прошлошћу, које ће за последицу имати, како је рекао, комеморацију невиних жртава Хрвата у Војводини деведесетих, до изградње позитивних политика признања.

"Неће ми бити ни неважно питање какве ће у Србији бити спољнополитичке одреднице у односима са Хрватском, будући да постојеће нису такве да би нас задовољиле", истакао је лидер ДСХВ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА