Најновије

РЕФЕРЕНДУМ У ДНР И ОСЛОБОЂЕЊЕ ХАРКОВА И ОДЕСЕ: Када то можемо да очекујемо?

Председник ДНР Денис Пушилин рекао је када ће се одржати референдум о придруживању Руској Федерацији, као и о предстојећем неизбежном ослобођењу Харкова и Одесе.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Денис Пушилин је стигао на Међународни економски форум у Санкт Петербургу, где је током обраћања новинарима дао низ изјава.

Према његовим речима, референдум о уласку ДНР у Русију биће одржан најкасније до завршетка специјалне војне операције.

ДНР, како је рекао Пушилин, планира да уђе у састав Руске Федерације као посебан субјект федерације.

У контексту текућег снабдевања Украјине западним оружјем, Војска ДНР се неће зауставити на границама Републике, као што је раније поменуто.

„Сви руски градови морају бити ослобођени, укључујући Одесу и Харков. Зеленски треба да буде изведен пред међународни трибунал“, рекао је Пушилин.

На питање новинара о изгледима за помиловање страних плаћеника који су се предали у Мариупољу, лидер ДНР је одговорио да нема основа за помиловање.

Он је такође негирао инсинуације о наводном току преговора о њиховој размени. Рок за подношење жалбе на смртну казну истиче почетком јула, додао је Пушилин.

Такође, према његовим речима, неће бити ослобођени украјински ратни заробљеници који нису учествовали у ратним дејствима. Њихова судбина биће одлучена након завршетка специјалне војне операције (СВО).

Пушилин је изразио наду да ће СВО бити завршена до краја 2022. године.

Још увек је немогуће израчунати укупан износ штете за ДНР од дејстава Украјине, рекао је он. Према његовим речима, само у Мариупољу треба да се обнови више од 1.500 зграда, а део стамбеног фонда у овом граду је заувек изгубљен и мора да буде замењен.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА