Најновије

БИВШИ ЧЛАН АМЕРИЧКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Оружје послато Кијеву не стиже на време, Вашингтон да посвети пажњу преговорима

Кашњења у испоруци западног оружја Украјини дају Русији супериорност, рекао је бивши заменик начелника генералштаба америчке војске Џек Кин за "Фокс њуз", преносе РИА Новости.

Фото: Јутјуб

- Постоје сумње да оружје које је потребно Кијеву једноставно не стиже на време - рекао је он.

"Фокс њуз" наводи да би пут америчког оружја у руке украјинских милитаната могао потрајати неколико месеци. Али чак и у случају успешног доласка терета у Украјину, потребне су недеље „за трансфер и обуку“.

Генерал Кин је додао да је Вашингтон требало да да приоритет мировним преговорима за решавање сукоба, али су Сједињене Државе „заинтересоване за оба сценарија“, признао је.

Москва је више пута скренула пажњу на опасност да западне земље повећају испоруке оружја Украјини. Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов упозорио је да милитаризација Украјине директно угрожава интересе европске и глобалне безбедности.

Русија је претходно послала ноту свим земљама, укључујући и САД, због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће свака пошиљка који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова је саопштило да се земље НАТО-а "играју ватром" испоруком оружја Украјини.

Портпарол председника Дмитриј Песков је приметио да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.

О украјинском гранатирању центра Доњецка прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА