Најновије

Курти најотвореније запретио ратом Србима с КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти најотвореније запретио ратом против Срба на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова "КМ", "ГЛ", "ПР", "УР" и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра. 

"Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и  одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Курти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Куртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини", рекао је Петковић. 

Како је истакао, Срби са Косова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и поручио да то "добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу".

Да чи народ Србије жели у ЕУ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА