Најновије

ШОЈГУ ИЗДАО НОВА НАРЕЂЕЊА: Руси убрзати темпо специјалне операције у Украјини

Mинистар одбране Русије Сергеј Шојгу поставио је нове задатке у оквиру специјалне операције у Украјини, који ће убрзати њен темпо, изјавио је данас лидер Чеченије Рамзан Кадиров. Он је после јучерашњег састанка са Шојгуом на Телеграму написао да задаци које је поставио Шојгу подразумевају унапређење даље тактике.

- Предузете мере ће омогућити значајно повећање ефикасности офанзивних маневара, што доприноси извођењу специјалне операције бржим темпом - навео је Кадиров, преноси РИА Новости.

Рано јутрос украјинске снаге гранатирале су насеље Гољмовски у Доњецкој Народној Републици, испаливши шест мина калибра 120 милиметара, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију режима за обуставу ватре.

Упоредо, настављају се сукоби у Донбасу, а руска војска кренула је ка Славјанску, а борбе су се водиле и у Свјатогорску. Северодоњецк је практично у потпуности ослобођен, а украјинске снаге су се повукле ка Лисичанску, који се налази на узвишици, што украјинској војсци омогућава бољи положај за одбрану.

Настављају се борбе и у подручју Авдејевке - једног од најснажнијих утврђења украјинске војске, а оружане снаге Украјине безуспешно покушавају да крену у контраофанзиву у правцу Херсонске области.

Како НАТО оружје лети у ваздух, погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА