Најновије

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ БРИТАНЦИМА У ДНР: Прети им смртна казна (ВИДЕО)

Данас ће бити прво заседање Врховног суда Доњецке Народне Републике о ратним злочинима британских плаћеника, саопштио је председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин у емисији 60 минута на ТВ каналу Русија 1.

Британци у Донбасу (Фото: Оружане снаге Украјине)

„Наравно, потражња друштва за правдом је сада више него икада. И у оквиру овога све ће се развијати. Што се тиче неонациста, не бих их снажно делио са појединим јединицама Оружаних снага Украјине. Јер према информацијама, према доказној бази која постоји, они су понекад чинили ништа мање монструозне злочине над цивилима. Такође, овде не треба искључити ни ратне злочине оружаних формација Украјине. Не само неонациста“, рекао је председник ДНР.

Према његовим речима, у току су припреме за одржавање прелазних трибунала.

„Један од првих биће одржан у Мариупољу. Све иде ка томе. У току су истражне радње“, прецизирао је лидер републике.

Денис Пушилин није искључио смртну казну за британске плаћенике.

„Данас ће се одржати прво рочиште Врховног суда Доњецке Народне Републике о британским плаћеницима. База доказа је комплетна. Злочини које су починили су гнусни. И могу рећи да, према члановима који су им презентовани, не бих искључио смртну казну. Али одлуку ће донети суд“, рекао је он.

Ом је говорио и о ситуацији на фронту.

„Постоје сви предуслови да се каже да ће котлови бити организовани. Рецимо, тактички џепови у областима близу Доњецка. Нећу то именовати, нећу прецизирати, јер наш публицитет понекад омета војсци у реализацији задатака са којима се суочава. Могу рећи да се то ни на који начин неће сметати за север Републике. Ту има одређених успеха“, рекао је Денис Пушилин.

Он је рекао да је до данас ослобођено 227 насеља, укључујући Иљичевку.

„А од Иљичевке је већ 15 км до Славјанска. Ако говоримо о Свјатогорску, онда се тамо воде борбе, али негде делимично то можете назвати чишћењем. Већ наредних дана моћи ћемо да кажемо да је Свјатогорск већ ослобођен“, нагласио је председник ДНР.

Поред тога, Пушилин је говорио о последњем гранатирању Доњецка, истичући његов фокус на цивилно становништво.

„Без преседана гранатирања региона Доњецка. Коришћена је тешка артиљерија, укључујући и Градове“, рекао је Денис Пушилин.

Он је додао да је гранатирање, између осталог, вршено гранатама калибра 122 и 152 мм, као и НАТО оружјем калибра 155 мм.

О уништењу екстремиста код Харкова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА