Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ДАО ХИТНУ НАРЕДБУ ВОЈНИЦИМА: "Кренућемо са војском од милион људи на Русију"

Украјински председник Владимир Зеленски наредио је украјинској војсци да поврати приобална подручја на југу земље, за шта Украјина прикупља милионску борбену снагу опремљену западним оружјем, изјавио је украјински министар одбране Олексиј Резников.

Фото: Председништво Украјине

Он је за Тајмс рекао да је Зеленски наредио украјинској војсци да поврати окупирана приобална подручја, која су од виталног значаја за економију земље, преноси Интерфакс Украјина.

Резников је прецизирао да је Зеленски наложио војном руководству да изради одговарајуће планове, након чега ће генералштаб рећи шта је потребно за постизање тог циља, а он затражити помоћ од партнерских земаља.

Према његовим речима, сада у Оружаним снагама Украјине има око 700 хиљада људи, а ако се томе дода Национална гарда, полиција, граничари, биће их око милион.

Резников је додао да су недавно повлачење украјинских снага из Северодоњецка и Лисичанска били тактички губици потребни за спасавање живота, а не стратешки порази.

Губици украјинских војника заиста су веома високи, много виши него што саопштавају из кабинета председника Украјине, рекао је руски хакер из групе РаХДИт. Детаље сазнајте ОВДЕ.

Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА