Најновије

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Џефри Сакс, вирус корона и америчко биолошко ратовање 

Пише: Владимир Димитријевић

ШТА ЈЕ РЕКАО ПУТИН

У мају ове године, Владимир Путин је рекао на састанку ОДКБ:„Дуго смо упозоравали на биолошке активности Сједињених Држава на постсовјетском простору. Као што је познато, Пентагон је створио десетине специјализованих лабораторија и центара у нашем региону. Њихова функција је далеко од пружања медицинске помоћи становништву земаља домаћина“. Путин је истакао да је главни задатак оваквих лабораторија прикупљање биолошких узорака и проучавање за сопствене потребе специфичности ширења вируса и опасних болести и додао:„Сада током специјалне операције у Украјини дошли смо до документованих доказа о томе да су компоненте биолошког оружја прављене у близини наших граница“. 
Све је постало јасно. 

ШТА ЈЕ РЕКАО ЏЕФРИ САКС

Недуго после тога огласио се Џефри Сакс. Сви знају ко је један од највећих економских убица у историји, творац шок терапије која је разорила привреду многих земаља, укључујући и Русију за време Јељцина. Као члан естаблишмента, дотични је професор Колумбија универзитета и председник комисије за ковид познатог медицинског часописа „Лансет“. Тај и такав, из, за сада непознатих разлога, крајем маја ове године указао је у научном раду објављеном у часопису Америчке академије наука да је вирус корона можда настао као последица лабораторијских експеримената у којима је учествовала америчка влада. Џефри Сакс и Нил Харисон, професор молекуларне фармакологије на Колумбија универзитету су, каже Спутњик, у свом заједничком раду истакли да је специфичност вируса САРС-КоВ2, то што има секвенцу од осам амино-киселина на вирусном шиљастом протеину која је идентична секвенци у ћелијама људских органа за дисање. САРС КоВ2 једини је представник подрода сарбековируса (у ком су САРС бетакоронавируси) који има такву секвенцу. Идентична секвенца среће се само код људи, горила, шимпанзи и орангутана, као и код једне врсте слепог миша која живи у Европи и западној Азији:„Не знамо да ли је уметање те секвенце резултат природне еволуције, можда преко рекомбинације у међудомаћину, сисару или човеку, или је резултат намерног увођења у САРС вирус у лабораторијском експерименту. Знамо да је уметање таквих секвенци у вирусе налик САРС-у био циљ научног рада којим су 2018. за грант код ДАРПА (aгенција министарства одбране САД за развој нових технологија за војску) заједно конкурисали Екохелт алијанса, Вухански институт за вирусологију и Универзитет Северна Каролина. Тај грант није одобрен, али не знамо да ли су неки од предложених програма одржани у 2018. или 2019. можда финансирањем из других извора“.Сакс и Харисон су истакли да се вирус проширио тако што је неко од лабораторијских радника грешком био заражен њиме. Такође, указују да је већи део истраживања САРС вируса у Вухану био део научне сарадње Кине и САД који је финансирала америчка влада преко различитих организација, те да је због тога веома важно да све америчке научне организације транспарентно објаве своје грантове, уговоре, научне радове, збирке података и друге детаље који би могли да допринесу истрази о пореклу ковида. Додају да се вируси корона нису истраживали само у Вухану, већ и у различитим америчким научним институцијама и другим научним институцијама у свету.

Тако смо опет дошли до америчких злочинаца, и њихове употребе биолошког и хемијског оружја, које траје још од доба геноцида над Индијанцима. 

Ево мале хронике. 

ЗЛОЧИНИ ПРЕ РАТА

Американци су користили биолошко оружје у 19. веку, када су индијанским племенима даровали ћебад заражену колером. 
Године 1900, амерички лекари су, у име „прогреса науке“, на Филипинима клицама куге заразили петорицу затвореника, а 29 њих болешћу бери-бери. Четворица су умрла. Године 1915, лекар који је примао помоћ државе, заразио је, у Мисисипију, 12 робијаша пелагром, болешћу која напада централни нервни систем. 

После Првог светског рата, на хиљаде америчких војника изложене су разним врстама хемијског оружја с циљем провере нових гас – маски и заштитне опреме. Армија с командом у Вашингтону је користила иперит против антиамеричких демонстрација у Порторику и на Филипинима двадесетих и тридесетих година прошлог столећа.

Године 1931, др Корелијус Роадс, који је имао уговор за Рокфелеровим институтом за медицинска истраживања, у Порторику је заразио мноштво пацијената ћелијама рака. Бар тринаесторица су умрла. Роадс је касније био на челу америчке Дивизије за биолошко ратовање, и члан послератне Комисије за атомску енергију, где је надгледао излагање америчког становништва радијацији у сврху истраживања последица нуклеарног рата.  На основу декласификованих докумената Министарства одбране, испоставило се да се дотични залагао и за истребљење Порториканаца употребом бомби напуњених смртносним бактеријама.

ЗЛОЧИНИ ЗА ВРЕМЕ РАТА

Године 1942, лекари америчке војске и морнарице заразили су маларијом 400 затвореника у Чикагу, да би, наводно, пронашли лек за ову болест. Највећи број њих били су Афроамериканци, и нико им није рекао чему су подвргнути. Нацистички лекари на суду у Нирнбергу су истицали чикашки случај у своју одбрану – тобож, можеш да правиш огледе на живим људима који о томе ништа не знају, јер тако „напредује наука“. 

Др Широ Иши је, за време рата у Манџурији, у име Царевине Јапан експериментисао на заробљеним Кинезима, Русима и Американцима, хранећи их тифусом зараженим парадајзом, трујући их тетанусом и сифилисом ( жене ), обављајући висисекције на живим људима. Иако је генерал Даглас МакАртур скупио преко десет хиљада страна доказа против Ишија, дотични је прошао безикакве казне и касније држао предавања у Форт Детрику, у Мериленду. Тиме се придружио свим нацистичким лекарима, које је америчка војска спасила у операцији „Спајалица“, и ставила их у своју службу. Најпознатији је био Курт Блом, творац идеје „кемтрејлса“ и један од миљеника Трећег Рајха.

ЗЛОЧИНИ ПОСЛЕ РАТА

Године 1950, америчка морнарица је над Сан Франциском распршила огромне количине клица serratia marcescens, познате као болничка бактерија, која је изазвала велики број оболења сличних упали плућа, од којих је доказано умро  бар један човек, Ед Нејвинс.  

Кинески премијер Џу Енлај је 1951, на основу изјава америчких заробљеника, свет обавестио о томе како је ЦИА у Северној Кореји и Кини користила биолошко оружје, испуштајући у ваздух комарце и муве „обогаћене“ жутом грозницом и избацујући летке заражене колером изнад Манџурије и Северне Кореје. 

Од 1950. до 1953. године америчка армија је изнад шест градова у САД и Канади пуштала тзв. „хемијске облаке“, са разним отровима. Изнад Винипега у Канади употребљен је веома отровни кадмијум, а то је довело до тешких респираторних обољења.

Године 1952, армија САД је тајно изложила заразним бактеријама Морнарички интендантски центар у Норфолку, а годину дана касније аеродром у Вашингтону. Један од циљева огледа је био провера да ли употребљена бактерија делује снажније на црну него на белу популацију.

Године 1956. и 1957, Савана, Џорџија и Ејвон Парк на Флориди изложени су милионима комараца заражених жутом и денга грозницом. Стотине грађана су оболели од разних врста грозница, респираторних болести, али је било и енцефалитиса. 

ВИЈЕТНАМ 

Године 1965, америчка армија и Хемијска компанија Доу дале су инјекције диокисина седамдесеторици, углавном црних, робијаша у затвору Холмсбург у Пенсилванији. Робијаши су добили тешке ране које месецима нису лечене. То је био увод у крвави злочин у Азији. Од 1966. до 1972, војска САД је избацила више од 36 милиона литара такозваног „агенса оранж“, тешког диокисинског отрова, изнад Јужног Вијетнама, Лаоса и Камбоџе. Цивилиних жртава је било преко пола милиона. И данас се у крајевима где је овај бојни отров употребљен рађају деца – инвалиди. Жртве су биле и амерички војници. Држава Вијетнам је 2018. тражила одштету од Монсанта, који је овај отров испорућивао убицама у служби Вашинтона. 

Године 1966, бактерије су распршиване у њујоршки метро. Оглед је још увек под ознаком строго поверљиво. 

Следеће године, ЦИА је убацивала ЛСД у резерве питке воде у престоничком центру државне Админстрације за храну и лекове. Циљ је био провера могућности употребе ових средстава и њиховог деловања на људе у ширем обиму. 

У години слетања на Месец, један од челника Одељења за истраживања и технологију Министарства одбране тражио је од Конгреса САД десет милиона долара за развој синтетичнког биолошког агенса на који ниједан људски имуни систем не може имати одговор. 

Од седамдесетих до деведесетих година прошлог века трајало је заражавање Кубе свињском кугом. 

И ТАКО ДАЉЕ, И ТОМЕ СЛИЧНО

Године 1980, на хиљаде хаићанских мушкараца, смештених у избегличке логоре Мајамија и Порторика, добили су гинекомазију ( „женске груди“ ) након што су их амерички лекари третирали хормонским инјекцијама.

Године 1981, Фидел Кастро је оптужио САД за заражавање Кубе денга вирусом, од чега је страдало 188 Кубанаца, укључујући и много деце. Четири године касније, педесетак хиљада људи у Манагви у Никарагви добило је денгу, а многи су и умрли. Био је то саставни део рата против власти антиамерички оријентисаних сандиниста.

Године 1996, Влада Кубе опужила је САД за најезду опасних штеточина – инсеката званих палмин трипс, који су насрнули на засаде кромпира и палме. Појави инсеката претходило је летење америчких авиона за запрашивање изнад Кубе. 

После терористичких напада у Њујорку септембра 2001, десио се инцидент са слањем писама ( на разне адресе ) у којима је био прах са спорама антракса ( црног пришта). То се догодило недељу дана после напада на Светски трговински центар у Њујорку, чиме је створена илузија да у „Куле близнакиње“ рушили исламски терористи, који су и „слали црни пришт по кућама“. Када је, после десет година, скинута ознака поверљивости са докумената истраге о овом случају, испоставило се да то нема везе са исламским тероризмом:  споре антракса су одгајене у Институту за медицинска истраживања инфективних болести армије САД.

Да ли вам је сада јасно о чему је причао Џефри Сакс?

ШТА ЈЕ РЕКАО ВОЛОДИН?

Ако вам није јасно, ево шта је, 6. јула 2022. године, рекао спикер руске Думе Вјачеслав Володин, позивајући САД да прекину све војно – биолошке експерименте у свету: „Милиони оболелих и умрлих широм света, светска економска криза, пад животног стандарда су последице COVID-19, за које Вашингтон мора да одговара: сви војно – билошки огледи САД, који се спроводе широм света, морају бити заустављени и са њих мора бити скинут вео тајне“. Володин каже да САД мора да надокнади губитке оштећеним државама:“Сада, када се чују овакве оптужбе, Бајден ћути. Плаши се да ће свет сазнати истину о правом узрочнику пандемије“. 

Сазнали смо. Ваше ближње је, по свему судећи, короном побила НАТО Империја. Памтите то, заувек! 

Текст је писан за портал Правда и његово преношење је забрањено без сагласности редакције.

Више текстова аутора Владимира Димитријевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

 

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА