Најновије

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ПОРУЧИЛИ БРНАБИЋЕВОЈ: Ситуација је никад лошија

Савез пољопривредних произвођача Западне Србије оценио је да је ситуација у пољопривреди "никад лошија" и да су како се наводи, угрожени малинари, али и млекари, сточари и ратари. У допису, упућеном премијерки Ани Брнабић, наводи се да ресорно министарство "„уопште не занима рад поштеног српског сељака" или их како се наводи, "занима кроз интерес стварања монопола и подршке хладњачарима, кланичарима и млекарама".

Ана Брнабић (Фото: Влада Србије)

- Да ли је нормално да произвођач малине и купине има аконтну цену за исту и до шест месеци, да не зна по којој цени продаје свој производ, а да исти ти хладњачари имају уговоре у којима јасно стоји цена по којој они продају робу крајњем купцу - упитали су у допису.

Оценили су да је један од "великих проблема нејединствена цена малине и купине".

- Овог пута, господо из министарства, само немојте опет ону причу да тржиште диктира цену, јер ми то знамо. Та цена се формира, али према крајњем купцу. Цену према пољопривредном произвођачу диктирају монопол хладњачара у јако тесној вези са извозничким лобијем, где су људи из Привредне коморе, министарства и они који су блиски власти - навели су из Савеза пољојопривредних произвођача Западне Србије.

Куда србија иде, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА