Најновије

Ђилас: Вучић рекао да ће до јесени напустити СНС

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, гостујући у емисији "Међу нама", осврнуо се на састанак са председником Србије Александром Вучићем, на ком је једна од тема била и састав нове Владе.

„Те консултације су демократска пракса последњих 20 година. Сваки председник је звао листе који су ушле у парламент да кажу своје мишљење. Рекли смо наш став да нећемо бити део нове Владе која ће наставити континуитет претходне коју смо ми критиковали, зато остајемо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Србије“, истакао је Ђилас.

Он додаје да ће у новом сазиву Скупштине Србије подржати сваки закон који доноси бољитак, без обзира на то ко га је предложио.

Рекао је да је на консултацијама са Вучићем хтео да заједно са својим сарадницима изнесе мишлљење о раду претходне Владе.

"У Уставу Србије пише да је председникова обавеза да чује мишљење свих, па смо и ми мислили да је то наша обавеза, а неке опозицоне колеге су мислиле да је довољно да се обрате преко медија. Ми смо сматрали да је добро да одемо и кажемо председнику да претходне владе нису добро радиле свој посао, да су допринеле криминализацији земље, урушењу свих институција, престанку или застоју у европским интеграцијама, без обзира на то што одговорност сноси и Европска унија, која се понаша на начин који је невероватан у целом региону", рекао је Ђилас.

Додао је да је председник Вучић поновио да ће отићи са места СНС.

"Он је и децидно потврдио да ће отићи са чела СНС. Током јесени ће напустити место председника СНС, данас је то опет поновио", рекао је Ђилас.

Коментаришући предизборне коалиције, Ђилас је рекао да ће у будућности ићи само са оним странкама које имају исти политички програм.

Ђилас о Шапићу

Осврћући се на поплаве које су недавно захватиле Београд и хаварију у Улици краљице Марије, Ђилас наводи да је важно видети како смо заправо дошли у такву ситуацију.

"Мислим да је то све последица лоше урађене реконструкције. Када погледате данас београдске улице, видите да има много ствари које треба урадити. Једно је шминкати град и показивати како се нешто мења, а друго је урадити ствари које су неопходне да се ураде", каже Ђилас.

Прокоментарисао је и Шапићеву изјаву да су поплаве "божја воља", као и однос Шапића према новинарки Нове С, која му је поставила питање о реконструкцији Улице Краљице Марије, а он више пута поновио да неће давати изјаве за медије који га "сатанизују".

"Ниједан озбиљан политчар не треба да се узда у божју вољу, већ у себе, своје сараднике и својих 10 прстију. Александар Шапић је градоначелник од пре 10 дана и он као појединац није одговоран за то, али је последњих 10 година био део власти која је водила овај град и сасвим сигурно да као скорашњи члан СНС сноси одговорност. Сви политичари треба да покажу разумевање за медије", каже Ђилас.

Коментаришући Шапићев тим Ђилас каже да Предрага Лукића који ће бити задужен за јавни превоз и саобраћај у граду не познаје, док је Мирослав Чучковић дошао као део коалиционог споразума,

"Господин Цвијо Бабић је био део Демократске странке, мислим да је он био добар директор Водовода и да нисте имали ове ситуације да када падну велике кише буде поплављено пола Београда", истакао је Ђилас.

Додаје да ће време које долази показати да ли ће Београд напредовати, али и да је приметио да је последњиј осам година Београд изгубио оно што је некада био.

"Београдски избори су шанса за промену власти и за враћање оног Београда, каквог га већина види", закључио је Ђилас.

Зашто америчке дипломате напуштају Кијев и шта следи, погледајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА