Најновије

KРЧЕДИН МЕСЕЦ ДАНА БЕЗ ВОДЕ: Нестале пумпе из локалног бунара? СНС прети грађанима да не праве протесте

Мештани села Крчедин, општине Инђија, већ месец дана на високим летњим температурама муку муче са несташицом воде. Прве две недеље у јулу, воде није било од 19 до 23 часа, уз образложење локалних власти да је у том периоду највећа потрошња воде. Последњих десет дана, ситуација се променила на горе, мештани имају воду само три сата дневно.

Кога брига сто једно село нема воде у 21. веку?


- Цркавају нам веш машине, немамо воде за пиће, туширање, не дај Боже стоку да напојимо на 40 степени. Брука и срамота у 21. веку – каже један читалац Правде из крчедина.

На питање да ли су се обратили месној заједници или председнику општине, одговор је следећи:

"Обећавају нам већ годинама копање још једног бунара, решавање проблема али ништа од тога. Кога брига за пар хиљада људи у једном селу. Имали смо проблем али никад се још није десило да нема воде по цео дан скоро месец дана"

По сведочењима староседеоца, постојале су још две пумпе за воду у Крчединском бунару, којих сада нема. ЈКП Водовод и Канализација у Инђији, пребацује одговорност на Општину, док општина саветује да се становници Крчедина обрате својим одборницима за помоћ. Нажалост, то нису у могућности, јер, како кажу, одборник села је на летовању у Грчкој. 

У знак протеста, међтани су јуче одржали протест у селу, блокиравши главну улицу. Пратња полиције је била неизбежна. Најављен је још један протест за недељу 24. јула. Кажу да су им након тога функционери СНС претили да не одржавају нови протест.

Локална власт, како би ублажила несташицу воде, послала је једну једину цистерну са водом за пиће. Испровоцирани овим поступком, воде на "кашикицу", на цистерни је након постављања освануо натпис “лопови”. Шта се дешава са водом у овом селу, разне су приче и локална говоркања, с обзиром да само Крчедин има проблеме са несташицом, а поседује сопствене бунаре, док остала места у близини не деле исти проблем.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА