Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Зашто лутке на конце пате?

ЗАШТО ЛУТКЕ НА КОНЦЕ ПАТЕ?
"Али се више нећемо ћерати
Напамет и осумице
Брже — боље и како било
Тек онако од дуга времена
На пола срца
Надвоје
Натроје
Свако на своју страну
Не знајући шта би друго
Па ајде да се ћерамо."
(Матија Бечковић)

Пише: Емил Влајки

Замислите особу која нема никаквог морала, која има лажан идентитет, која нема властитог мишљење, која говори само оно што јој њени господари кажу и која за то прима двадесет хиљада еура мјесечно!

Када на то мислим, слина ми се ствара у устима као код Павловљевих паса. Имам утисак да  бих се одрекао свог идентитета и проституирао за далеко мање паре. Читавог живота чекам да ме нетко покуша корумпирати за неки велики износ, али нитко неће да ми понуди било што. Једноставно ми нитко не вјерује да бих тако нешто урадио. И на тај начин сам присиљен да останем сиромашан и поштен.

Особа коју сам описао је Кристијан Шмит, Нијемац, зван бескичмењак. Нетко га је у његовој земљи зезнуо рекавши му да дође у БиХ, да тамо глуми Високог Представника и да ће га сви вољети. Уствари, не баш сви. Има тамо некакав страшан психопата, Додик, Србин наравно. Он ће ти свашта говорити. Да си хохштаплер, да те нитко није никада низашто изабрао, да си туриста, да нитко неће примјењивати оно што будеш наређивао, итд. Добро, рекли су му, нитко те низашто није бирао, али ако се тај психопатски Србин буде с тобом превише фуцкед, односно за..бавао, ми, Енглези и Амери, имамо балистичке ракете, а Срби обожавају када их бомбардирамо. Ми смо ти који нашим бомбама стварамо међународно право, а не некакви универзални принципи. Психопата ће се мало дерати, а онда ће се, уобичајено, повући у своју мишју рупу.

И бескичмењак Шмит је стварно у то повјеровао. Вољет ће га Хрвати и Бошњаци, и то је довољно. У почетку је стварно изгледало да ће тако и бити, а онда је настао каос у Шмитовој еурима програмираној глави. Наиме, муслимани/Бошњаци већ деценијама бирају Хрватима њихове политичке представнике. Хрватима је то дозлогрдило и одлучили су да од ове године, а приликом избора у листопаду (октобру), тако више не буде.

Треба знати да је Њемачка (плус Ватикан) створила садашњу Хрватску подупирући њену одлуку о неовисности. Ствари су ишле толико далеко, да су Нијемци запријетили да ће уништити Европску Заједницу уколико ова не прихвати самосталност Хрватске и разбије Југославију (види поред мојих књига Demonizatio of Serbs и Грађански рат у Црној Гори и : Explaining Defection from International Cooperation, Germany's Unilateral Recognition of Croatia, by Beverly Crawford). У знак захвалности, пјесма Данке Дојчланд (Хвала Њемачкој) је, практично, била, поред Лијепе Наше, друга службена химна Хрватске! Е, па моћни политички кругови у Њемачкој и даље безувјетно подржавају Хрвате! Зато су наредили Шмиту да наметне као Високи Представник у БиХ изборни закон који ће онемогућити да муслимани/Бошњаци бирају хрватске политичке представнике. Јадан Шмит је то хтио урадити, а онда је настао џумбус у Муслиманско-Хрватској Федерацији (Федерација, други БиХ ентитет).

Наме, као што је Хрватска чедо Њемачке, тако је и Федерација чедо Америке. Настала је у Вашингтону 1944. године спајањем Републике БиХ и Херцег-Босне. Амери су обећали Хрватима да ће Федерација кад-тад постати дио Хрватске. Дакако, преварили су их и Хрвати су, убрзо, постали у Федерацији „муслиманско цвијеће“. Муслимани, којих је у Федерацији четири пута више, почели су третирати Хрвате као пашчад док овима то није дозлогрдило. Елем, када је туриста Шмит хтио октроирати споменути закон у корист Хрвата, муслимани/Бошњаци су почели демонстрирати (аранжирано од стране Амера и Енглеза) и физички пријетити Шмиту, говорећи му да се врати одакле је дошао! Јадан Шмит! Нитко га више у БиХ не воли. „И што сада“, рекла би Констракта у својој култ пјесми „Ин цорпоре сано“?

И још нешто о овој лутки на конце, бескичмењаку Шмиту. Неки тврде да је он неонациста. То је апсолутно неточно. Нацистички злочинци су имали чврсту идеологију и били су спремни за њу гинути. Шмит је једноставно нитко и ништа!

Како ће се ово у БиХ завршити. Можда Запад, због рата у Украјини, збије своје редове и нађе неки компромис. Можда, али мало, мало вјеројатно. Муслимани/Бошњаци неће одустати од онога што им Амери и Енглези гарантирају (читаву Босну и Херцеговину), а Хрвати више никада неће бити „муслиманско цвијеће“.  А ту је и једини прави руски пријатељ на свијету, Додик, који не може изгубити изборе у Српској и који неће одустати од самосталности свог ентитета. Прави, непомирљиви рогови у БиХ врећи, тој немогућој држави. „И што сада“? 

Остале текстове Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА