Најновије

ШАПИЋ СЕ РЕШАВА ”ВЕСИЋЕВЕ ЕКИПЕ”: Смена прети и директорима ГСП?

Градоначелник Београда Александар Шапић могао би на сутрашњој седници Скупштине града да затражи и оставку генералног директора ГСП Београд Радише Момчиловића и финансијског директора тог предузећа Дејана Крстовића, сазнаје незванично Данас.

Фото: Јутјуб

Шапић је већ започео “чишћење” градских служби и јавних предузећа, а на његов захтев оставке су већ поднели градска секретарка за социјалну политику Наташа Станисављевић и градски секретар за културу Иван Карл.

Разлог за чистку у градском саобраћајном предузећу могало би да буде катастрофално стање јавног превоза и финансија самог ГСП-а, али и чињеница, како Данасови извори тврде, да су Момчиловић и Крстовић “Весићева екипа”.

“Одавно у ГСП стоји прича да је Шапић незадовољан и да хоће да смени ову двојицу директора, али је и једна од варијанти приче била да ће им дозволити да остану на позицијама али да им је наложио и да заврше одређене “задатке”. Ипак, најсвежија је информација да ће о њиховим местима бити речи сутра на седници Скупштине. Шапић им неће дозволити да остану на кључним местима у фирми јер се зна да су они Весићеви људи, а с обзиром на однос који градоначелник и бивши заменик имају, тешко да ће остати ту где јесу”, тврди извор Данаса. наш саговорник додаје и да, уколико Шапић такав захтев изнесе на седници, у предузећу директори већ организују своје „присталице“, раднике и чланове репрезентативних синдиката, који ће доћи испред зграде Скупштине да протестују против те одлуке градоначелника, односно да пруже подршку Момчиловићу и Крстовићу.

Додатно, како пише Нова.рс, следећа на списку Шапићеве “сече” могла би да буде и градска секретарка за спорт омладину Драгана Белојевић.

Према сазнањима тог портала, разлог за њену смену лежи у поништавању градског конкурса за финансирање спортских клубова који је спроведен и завршен пре него што је Шапић постао градоначелник.

“Он се с резултатима тог конкурса не слаже и тражи да се новац, између осталог, преусмери за финансирање спортског центра „11. април“, у коме игра Шапићев ватерполо клуб Нови Београд. Белојевићева је то одбила под изговором да је тај Шапићев захтев незаконит, што је и покренуло процедуру за њену смену. Белојевић одбија да поднесе оставку и зато Шапић тражи од начелнице Градске управе Сандре Пантелић да промени Одлуку о градској управи и да практично укине Градски секретаријат за спорт и омладину“, пренео је портал Нова.рс речи свог извора, како кажу, упућеног у функционисање градске власти.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА