Најновије

СВЕСКА ОТКРИВА И УБИЦЕ ШКАЉАРАЦА ИЗ АТИНЕ: Лалић описао злодела Беливукове групе на чак стотинак страна

Описи нових злочина, имена убица која до сада нису обухваћена оптужницом, послови са дрогом и оружјем, ликвидације у региону, сарадња са кавчанима и то посебно са наводним вођом клана Радојем Звицером...

Фото: МУП

Све ово, поред осталог, детаљно се наводи у свесци од стотинак страна коју је сада сведок-окривљени Срђан Лалић, припадник криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, приложио приликом потписивања споразума са Тужилаштвом за организовани криминал.

Први пут је једна свеска и то оптуженог за најтежа дела, који је признао кривицу и нагодио се за блажу казну, саставни део тужилачких списа. По свему судећи, Лалићево признање и сазнања о гнусним злоделима преломили су Тужилаштво за организовани криминал да са њим у замену за казну од 18 година робије склопи споразум.

- Јавност је подељена око тога да ли је Лалићу требало дати овај статус, али надлежни органи нису имали дилему после свих његових казивања. Јер одговор на питање да ли Лалићу дати доживотну, а да друге убице наставе да слободно шетају или му дати 18, па да се иза решетака нађу и они који до сада нису, више је него јасан. Свака породица која је остала без најмилијег има право на истину и правду - наводи извор близак истрази.

Поред нових убистава и имена починилаца, према незваничним сазнањима, Лалиће је детаљно описао шему функционисања организоване криминалне групе, путеве новца, прање пара, али и "тесну сарадњу" са наводним вођом кавачког клана Радојем Звицером. Такође, додао је нове податке о кривичним делима наведеним у досадашњим оптужницама и наредбама за проширење истраге против групе Беливука и Миљковића.

- Захваљујући тој фамозној свесци разоткривена су и нека кодна имена на апликацијама "Скај" које су користили чланови групе па су сада јасније неке поруке, а растумачене су и фотографије. Много тога је Лалић описао и написао, а сада се поводом тога спроводе истражне радње, што ће резултирати новим оптужницама - наводи извор из истраге.

У јавности се углавном нагађа шта је то ново понудио Лалић тужиоцима за организовани криминал па је добио статус сведока-окривљеног попут Бојана Хрватина и Николе Спасојевића. Хрватин је у замену за признање добио 15, а други 14 година затвора.

Поред расветљавања ликвидације Миљковићевог кума Мирка Којића Које, инвеститора са Звездаре, у медијима се помиње да је Лалић описао и убиство и нестанак двојице власника "Пинк таксија" Теодора Гаћеше и Мирослава Ранковића.

Ипак, према незваничним информацијама, главна његова сазнања односе се на период од и после ликвидације Властимира Милошевића познатије као "убиство на шинама".

- Постоје индиције да је група убијала за новац и то по налогу кавчана. Има нових детаља везано за четири ликвидације наводних шкаљараца у Атини и на Крфу. Поред тога разјаснио је и судбину младића који се наводе као починиоци тих крвавих злодела, а од којих се неки воде као нестали. Дао је и прегршт доказа о Звицеру - објашњава извор из истраге.

Лалић још није говорио у судници. Кратко се током припремног рочишта изјаснио да је крив и да ће потанко износити своја сазнања на главном претресу.

Наставак суђења заказан је за почетак септембра.

Бринуо о апликацији Скај

Срђан Лалић (37) ухапшен је у свом стану у Раковици 4. фебруара 2021. године у исто време кад и Вељко Беливук и Марко Миљковић и остали најбитнији чланови њихове криминалне групе.

Званично је незапослен, али је према сопственом признању трговао биткоинима на берзи и месечно зарађивао 1.300 евра. Завршио је факултет и по струци је ИТ инжењер. За потребе групе, како се наводи, бринуо је о апликацији "Скај".

Неко време радио је и у Републичком фонду за здравствено осигурање и то до 2017. године кад заправо и почиње успон Беливукове и Миљковићеве екипе.

Извор: Курир/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА