Најновије

ГРАЂАНИ, ПАЖЊА! МУП упутио нови апел, ко не испоштује ово, чека га казна од 50.000 динара

Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, апелује на грађане да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору.

Фото: mup.rs

У саопштењу достављеном медијима такође се апелује на грађане да не ложе ватру у шуми и по ободима шума, како не би изазвали пожаре који могу да угрозе животе грађана и причине велику материјалну штету.

Само од почетка августа евидентирано је 1.712 пожара, од чега чак 1.357 на отвореном простору.

У наредном периоду, у складу са најавама Републичког хидрометеоролошког завода, очекује се период са високим температурама, који погодује настанку пожара на отвореном простору и његовом брзом ширењу.

МУП подсећа да је одредбама Закона о заштити од пожара забрањено спаљивање траве, ниског растиња и смећа на отвореном простору и остатака стрних усева, као и да је за непоштовање ове одредбе закона запрећена казна за правна лица од 300.000 до 1.000.000 динара, а за физичка лица 10.000 динара.

Истим законом забрањено је ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме, изузев на одредјеним и за то обележеним местима, у складу са прописаним мерама заштите од пожара.

За непоштовање те одредбе закона запрећена је казна за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара, наведено је у саопштењу.

Сектор за ванредне ситуације ће и у наредном периоду, у сарадњи са надлежним инспекцијским службама на републичком и локалном нивоу, наставити активност појачаног надзора и обиласка терена ради откривања неодговорних грађана који не поштују законске одредбе и њиховог процесуирања, а све у циљу смањења броја пожара на отвореном простору и повећања безбедности грађана, саопштио је МУП.

Извор: nsuzivo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА