Најновије

"НИЈЕ САМО АЗОВ, ЈЕР И ЗЛОЧИНИ ДРУГИХ НИСУ МАЊЕ СТРАШНИ" Најављено суђење украјинским преступницима на више локација

Неколико локација је обезбеђено за рад судова пред којим ће бити процесуирани украјински ратни злочинци, саопштио је данас лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин, преноси ТАСС.

Батаљон "Азов". (Фото: rusvesna)

- Сви ратни злочинци ће бити изведени пред Трибунал, не ради се само о припадницима батаљона Азов, јер како напредује истрага и рад са сведоцима и жртвама из ослобођених насеља, испоставља се да злочини које су починиле друге јединице, укључујући и украјинску војску, нису били ништа мање страшни и циничнији - рекао је Пушилин за ТВ канал Соловјев уживо.

Он је навео и да су "милитанти Азова свима на уснама", али да је у протеклих осам година и "у главама других нешто озбиљно пошло наопако“, истакао је лидер ДНР.

Пушилин је раније саопштио да ће "украјински националисти морати да се суоче са трибуналом који би могао бити међународни".

Према његовим речима, једно од суђења ће се одржати у граду Маријупољу, а Министарство спољних послова ДНР је саопштило да је у току рад на потребној документацији.

Очекује се да ће пред Трибунал бити изведени припадници јединица попут Азова и Ајдара, као и други украјински војници, наводи ТАСС.

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је раније да ће, ако дође до суђења украјинским војницима које су руске снаге заробиле у Маријупољу, било какви преговори с Русијом постати немогући.

Додао је да Украјина неће толерисати, како је навео, "малтретирање људи за које се може рећи само да су хероји своје домовине, као и да су бранили слободу свог народа од освајача".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА