Најновије

"ЗАПАДЊАЦИ СЕ У БОСНИ РАСПОЈАСАЛИ, МИСЛЕ ДА ЈЕ ЊИХОВА КУЋА" Додик решио да све до детаља објасни Путину

Муслимани у Босни и Херцеговини покушавају да искористе причу о Украјини да би спровели давно зацртане циљеве да у БиХ нема ентитета, каже српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поводом документа Странке демократске акције у ком позивају САД, Британце и ЕУ да интервенишу у Босни.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

У том смислу, а у контексту његове посете Москви наредног месеца Додик је најавио да ће руском председнику Владимиру Путину пренети да су се "Западњаци распојасали у БиХ" и да мисле да је то њихова кућа.

Додик је, наиме, за Спутњик казао да су Бошњацима управо земље које сад позивају да интервенишу биле све време савезници, а да то никад није била Русија, иако је она, како је рекао, формално-правно гарант Дејтонског споразума.

Бошњаци желе БиХ за себе, тврди Додик и каже да је на сцени "изразити муслимански национализам који иде за тим да БиХ прекрајају на свој начин", а зато су им, тврди, подршка увек били Американци и Британци, док је извршилац била ЕУ.

С Путином ће, каже, разговарати и о економској сарадњи и пренеће му шта западњаци раде у БиХ, посебно поменувши опструкције одређених развојних пројеката, у којима "Бошњацима помажу странци и високи представник".

- У околностима у којима се догађа проблем с Украјином западњаци су се овде до те мере распојасали да више не држе ни до међународног права, ни до било чега другог. Искључили су Русију и Кину из било каквих процеса, мисле да је ово њихова кућа и да овде могу чепркати и радити што желе - рекао је Додик.

Упитан шта може да учини Србија, каже да Срби било где, и овде, и на северу Косова, и у Београду немају никаквог разлога да верују западњацима.

- Наравно, ми политичари морамо да сарађујемо, али тим "понудама Данајаца" апсолутно се не треба заносити. Радује ме да видим одлучност наших људи на Косову, одлучност државних органа Србије. А Република Српска стоји на принципима српске националне и државне политике. И ми имамо право као и сви народи да имамо јединствену националну политику одбране наших интереса. Зато сам захвалан Вучићу што је онако експлицитно рекао да се колоне неће десити и да ће то спречити - казао је Додик.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА