Најновије

ВОЈСКА И МУП ВЕЖБАЈУ НА ПАСУЉАРСКИМ ЛИВАДАМА: На терену тенкови, оклопна возила, ПВО... (ФОТО)

На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности које у садејству изводе снаге Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, специјалних јединица Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

Фото: vs.rs

Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије и МУП-а за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.

Вежбајуће саставе на полигону обишао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са делом свог проширеног колегијума. Он је присуствовао реализацији вежбе са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу операције и том приликом се уверио у одличну оспособљеност и висок ниво оствареног садејства вежбајућих јединица из различитих састава.

У складу са сценариом, вежбајуће јединице током ове недеље реализују више тактичких увежбавања и вежби, уз употребу тенкова, оклопних борбених возила, ПВО и артиљеријских система, хеликоптера и беспилотних летелица. Интензивне активности на полигону завршавају се овог викенда, здруженим тактичким вежбама снага Војске Србије и МУП-а у извођењу борбених операција.

У Калињинграду је приведен присталица „Азова“ који је планирао терористички напад на објекте Балтичке флоте и на аеродром, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ. Снимак хапшења погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА