Најновије

ШТА СЕ ДЕШАВА: Руси напуштају Изјум, трупе иду ка Доњецку (MAПА)

Министарство одбране Русије саопштило је да је у циљу достизања циљева специјалне војне операције донета одлука да се прегрупишу јединице из подручја Балаклеје и Изјума у правцу Доњецка.

„Да би се остварили објављени циљеви специјалне војне операције за ослобађање Донбаса, донета је одлука да се прегрупишу руске снаге које се налазе у подручју Балаклеје и Изјума како би се појачале снаге у правцу Доњецка. С тим циљем је у року од три дана изведена операција смањивања и организованог пребацивања групе снага из Изјума и Балаклеје на територију ДНР“, наводи руски војни ресор.

Такође се наводи да је руска војска у протекла три дана ликвидирала преко 2.000 украјинских бораца и страних плаћеника, а такође је уништила преко 100 јединица оклопних возила и артиљерија.

„Да би се спречило наношење штете руским трупама, противнику је нанет снажан пораз уз употребу авијације, ракетних снага и артиљерије. За три дана уништено је преко 2.000 украјинских и страних милитаната, као и преко 100 јединица оклопних возила и артиљерије“, саопштило је Министарство одбране Русије…

O појачањима која стижу из Русије читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА