Најновије

МОСКВА ЗАПРЕТИЛА: Ако се само нађемо на домету...

Уколико би САД почеле да испоручују Кијеву балистичке ракете АТАЦМС са дометом до 300 километара, то би значило директно мешање у војни сукоб са Русијом.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

То је рекао за Спутњик амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Како је рекао, ако Кијев добије такво оружје од САД, велики руски градови, као и објекти руске индустријске и транспортне инфраструктуре наћи ће се у зони могућег уништења.

"Такав сценарио би значио директно мешање Сједињених Америчких Држава у војну конфронтацију са Русијом", рекао је руски амбасадор.

Такође је указао на то да Оружане снаге Украјине "стално крше норме хуманитарног права чак и на територијама које је Кијев сматрао делом Украјине".

"Гранатирају се насеља у Донбасу, гину невини цивили. Погледајте колико је свастика и нацистичких симбола на украјинској војној техници. Ако се то дешава у ДНР и ЛНР, очигледно је да ако добију америчке ракете дугог домета, без оклевања ће их употребити и против наше земље", констатовао је Антонов.

Како је додао, Русија сматра да западни „покровитељи Кијева“ неће пристати на мирно решење украјинског сукоба и да ће наставити да га подстичу на нове самоубилачке авантуре.

Раније су медији пренели да је Кијев тражио од Вашингтона ракете великог домета, укључујући тактичке балистичке ракете земља-земља (АТАЦМС), као и тенкове, беспилотне летелице, артиљеријске системе, противбродске ракете Харпун и 2.000 ракета за системе "Химарс".

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА