Најновије

Руси се "осветили" Зеленском

Становиштво у украјинском граду Кривиј РИх евакуисано је пошто је руска војска са осам ракета погодила брану код тог места.

Володимир Зеленски. (Фото: Председништво Украјине)

Западни медији тврде да је у питању освета због, како се наводи, недавних неуспеха руске специјалне операције у Украјини, те је, како пишу, мета био родни град украјинског председника Владимира Зеленског.Западни медији тврде да је у питању освета због, како се наводи, недавних неуспеха руске специјалне операције у Украјини, те је, како пишу, мета био родни град украјинског председника Владимира Зеленског.

"Дејли мејл" наводи да је град био прекривен водом после напада на брану Карачун.

У нападу је тешко оштећена брана и оближња пумпна станица, што је довело да великог раста нивоа воде и поплава.

Како пишу медији, вода надолази ка Херсону, а претпоставља се да ће надолазећа бујица да оштети понтонске мостове које користи украјинска војска у нападима на руске војне снаге.

"Руске снаге највеорватније су гађале брану Карачун да би оштетилла понтонске мостове низводно", саопштио је Институт за студије рата.
Ова организација наводи да је до напада дошло пошто украјинске снаге покушавају да прошире упориште у склопу контраофанзиве у Херсону.

Медији наводе да је у току успешна контраофанзива украјинске војске, а британско министарство одбране тврди да, на основу обавештајних података, ситуација на фронтовима не иде у корист званичној Москви.

Руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов казао је да "дубоко забрињава" то што се америчка влада "отворено хвали" да су успеси Украјине на бојном пољу постигнути уз директну умешаност Пентагона.

"Захтевамо од међународних организације да искористе свој утицај над Кијевом и да зауставе масакрирање цивила. Ово мора сместа да се заустави," изјавила је Захарова на конференцији за новинаре, а преноси ТАСС.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА