Најновије

РУСИЈА ЋЕ УСКОРО БИТИ ВЕЋА: Три некадашње украјинске регије затражили хитне референдуме о припајању РФ

Житељи ЛНР, ДНР и Херсонске области затражили су хитне референдуме о уласку у састав Русијске Федерације.

Јавна комора Луганске Народне Република обратила се лидеру ЛНР Леониду Пасечнику и Народном савету ЛНР с иницијативом да под хитно спроведе референдум о проглашењу ЛНР субјектом Руске Федерације.

Јавна комора ЛНР, како је наведено, сматра да ће улазак у састав Русије бити не само победа историјске правде, него ће и осигурати безбедност републике и отворити нове могућности за повратак мирном животу.

„Кијевски националисти прешли су све црвене линије, али су провокације само ујединиле народ и ојачале његову вољу и веру“, наведено је у саопштењу Јавне коморе ЛНР.

Јавна комора ЛНР је уверена, како је наведено у документу, да ће житељи републике подржати иницијативу о одржавању референдума о уласку у састав Русије.
Шеф Јавне коморе Луганске Народне Републике Алексеј Карјакин је изјавио да се нада да ће одговор на захтев да се одржи референдум о уласку ЛНР у састав Русије бити добијен веома брзо, али да је још рано говорити о датуму његове реализације.

И Јавна комора Доњецке Народне Републике упутила је захтев лидеру ДНР Денису Пушилину да се хитно одржи референдум о пријему републике у састав Руске Федерације.

О овом захтеву саопштио је председавајући Јавне коморе ДНР Александар Кофман.

„Време је да се избрише непостојећа граница између наших држава, која је одавно избрисана у нашим срцима, и одржимо референдум о присаједињења ДНР Руској Федерацији. У вези са горе наведеним, молим шефа републике Дениса Пушилина и Народни савет ДНР да донесу одговарајућу историјску одлуку о хитном одржавању референдума“, рекао је Кофман.

Кофман је на седници коморе изјавио да је Јавна комора ДНР једногласно гласала за захтев шефу републике Денису Пушилину да се хитно одржи референдум о придруживању Руској Федерацији.

„Желимо границу између нас и Украјине. Желимо да поново постанемо део једне велике матице – Русије. Народ Донбаса то заслужује. У вези са свим наведеним, питам шефа Доњецке Народне Републике Дениса Пушилина и Народни савет ДНР да донесе одговарајућу историјску одлуку о одржавању референдума“, рекао је Кофман..

Сви чланови Јавне коморе једногласно су подржали овај захтев.

Житељи Херсонске области желе да што је могуће пре спроведу референдум како би добили гаранције о уласку тог региона у састав Русије, рекао је за Спутњик заменик шефа администрације Херсонске области Кирил Стремоусов.

„Житељи Херсонске области се обраћају и желе да што пре је могуће буде одржан референдум, јер се плаше да ће Русија отићи. Људи желе да се увере да неће бити остављени. Говоримо о гаранцијама да ћемо постати субјект Руске Федерације“, рекао је Стремоусов.

Он је навео да „референдум није коначна тачка, да људи желе да се увере да неће бити остављени, одбачени и да траже да се то питање легализује“.
Средином фебруара руководиоци Луганске и Доњецке Народне Републике затражили су од Русије да призна њихову независност. Председник Русије Владимир Путин је 21. фебруара потписао одговарајуће указе о томе. Жељу да уђу у састав Русије изразиле су и Херсонска и Запорошка област.

Из Кремља је саопштено да се евентуално одржавање референдума о уласку тих регоина у састав Русије тиче планова њихових житеља, а не Москве.

О стању на фронту у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА