Најновије

ЕВРОПА У ХАОСУ ПРЕД ЛЕДЕНУ ЗИМУ! Протести не јењавају због високих цена електричне енергије, гаса и хране - разјарени грађани палили рачуне

У више градова у Италији ових дана одржани су протести због високих цена електричне енергије, гаса и хране.

Протести у Италији. (Фото: Твитер видео)

Демонстранти у Напуљу палили су рачуне за струју у среду и поручили "Данас се рађа кампања, ми не плаћамо, од Напуља до Ђенове, од Милана до Палерма, нико у Италији не мора да плаћа рачуне!".

Протести у неким местима и нису протекли тако мирно, те су у Палерму забележене сцене сукоба полиције и демонстраната. Како наводи чувени писац и новинар Роберто Савијано надлежни органи за одржавање јавног реда и мира у највећем граду на Сицијили тукли су мирне демостранте без разлога.

Савијано је аутор бестселера "Гомора" и "НулаНулаНула", по којима су касније снимљене и популарне телевизијске серије.

У својој књизи "Гомора" (2006) користио је истраживање и књижевну форму да би испричао економску стварност и одређене карактеристике царства италијанске мафије "Камора". Од објављивања поменутог дела, живи под строгом полицијском заштитом и наставља да пише упркос претњама мафије.

Подсетимо, пре неколико дана је чувени амерички економиста Стив Ханке објавио снимак на свом "Твитер" профилу на ком се виде стотине трактора који су блокирали град Казерту у јужној Италији као знак протеста против скока цена енергената, уз коментар да су грађани бесни због непромишљених санкције њихове земље према Русији.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА