Најновије

Oснивач руске оружане формације "Вагнер" открио позадину настанка ове елитне јединице

Јевгениј Пригожин, руски бизнисмен и оснивач групе “Вагнер”, испричао како је дошло до тога да та оружана формација буде основана.

„Хајде да укратко пређемо на порекло, како је било. 2014. године, када је почео геноцид над руским становништвом Донбаса, када је Русија скочила на последњу парну локомотиву и успела да блокира долазак украјинске војске на Крим, ја сам, као и многи други бизнисмени, отишао на полигон где су се окупљали “козаци” и покушали да скупе новац како би регрутовали групу која ће отићи да штити Русе. Али брзо сам схватио да је међу свим тим „козацима“ и другим паравојним друговима – половина преваранта, а половина оних који су узели новац, ангажовали добровољце и слали их голе и босе у праву смрт. Онда сам одлетео на један од полигона и сам то урадио. Сам сам очистио старо оружје, сам обезбедио панцире и нашао специјалисте који би ми у томе могли помоћи.

Од тог тренутка, 1. маја 2014. године, рођена је група родољуба, која је касније добила назив БТГ „Вагнер“. Само захваљујући њиховој храбрости и храбрости постало је могуће ослобођење аеродрома у Луганску и многих других територија, а судбина ЛНР и ДНР се из корена променила”, рекао је Пригожин.

Снимак напада на регрутни центар у Русији погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА