Најновије

РУСИ ОТКРИЛИ ПОЛОЖАЈ УКРАЈИНСКОГ "СТРАНОГ ЛЕГИОНА": Убијено око 100 страних бораца

Руска авијација ликвидирала је 100 страних плаћеника и украјинских националиста у области Свјатогорска у Доњецкој Народној Републици, саопштило је у понедељак Министарство одбране Русије.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

„Високопрецизним нападима Ваздухопловно-космичке снаге Русије су на привремене положаје 'Иностраног легиона' и одреда националистичких формација у области насеља Свајтогорск у ДНР ликвидирале до 100 милитаната“, наведено је у саопштењу.

Ракетним нападом на положаје 10. Планинско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у области насеља Часов Јар ДНР током саветовања команде бригаде ликвидирано је до 25 украјинских војника, а рањено је више од 40. Онеспособљено је осам јединица специјалне војне технике.

Украјинске бригаде су изгубиле до 120 људи у Харковској области, а уништена су и три складишта муниције и наоружања украјинске војске областима градова Запорожје, Николајев и Краматорск.

У саопштењу се додаје да је украјинска артиљерија испалила 25 пројектила на викенд-насеље „Волна“, које се налази у непосредној близини Запорошке нуклеарне електране. Руска војска је одговорила ватром и уништила војну технику противника.

Снимак напада на регрутни центар у Русији погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА