Најновије

Разбијен украјинска јединица за специјалне намене "Гепард": Убијено 100 бораца од чега 50 странаца

Ваздушно-космичке снаге Русије убиле су у Запорожју до сто припадника 9. пука за специјалне намене „Гепард“ националне гарде Украјине, као и више од 50 страних плаћеника, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Илустрација (Фото: Јутјуб9

Високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага је у индустријској зони града Николајева погодило место привременог размештаја јединица 59. моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине. Убијено је до 50 украјинских војника и пет јединица војне технике.

У форсираном ватреном нападу на привремено место размештања 81. аеромобилне бригаде украјинских снага у ДНР је убијено више од 150 украјинских војника.
У протекла 24 часа је нападима оперативно-тактичке и армијске авијације, ракетних снага и артиљерије погођено шест командних места Оружаних снага Украјине, као и 62 артиљеријске јединице, људство и војна техника у 184 округа.

Уништена су три складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања у Харковској области и железничке станице Брусин у ДНР. У близини насеља Лозоватка у Дњепропетровској области уништена је копнена контролна станица система беспилотних летелица „Бајрактар“.

Борбени авиони руске авијације су у Херсонској области оборили два авиона МиГ-29 Ваздухопловних снага Украјине.

Системи противваздушне одбране оборили су седам беспилотних летелица. Осим тога, у ваздуху су уништене тактичка ракета „Точка У“ у Харковској области и 17 ракета испаљених из вишецевних бацача ракета „Химарс“.

Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 304 авиона, 155 хеликоптера, 2.094 беспилотне летелице, 377 противваздушних ракетних система, 5.118 тенкова и других борбених оклопних возила, 847 борбених возила са вишецевним бацачима ракета, 3.423 пољских артиљеријских оруђа и минобацача и 5.909 специјалних војних возила.

Русија променила услове преговора, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА