Најновије

"ПРИБЛИЖАВАТЕ СЕ ОПАСНОЈ ИВИЦИ" Русија реаговала на нове провокације Вашингтона

Док из Америке стижу отворене претње о одржавању референдума у ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области, Русија упозорава на хушкање власти у Кијеву.

Украјина. (Фото: riafan.ru)

Америка се приближава опасној ивици када говори о томе да неће бранити Кијеву да користи западно оружје за ударе на територије на којима су одржани референдуми о уједињењу са Русијом, упозорио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

"Покровитељи неонацистичких злочинаца су веома близу те опасне ивице на коју смо више пута јасно упозоравали. САД постају учесник украјинског сукоба", наводи се у саопштењу руског амбасадора.

Вашингтон, према његовим речима, хушка Кијев да настави да примењује западно оружје не схватајуц́и опасност таквих поступака.

"Дипломатски напори за проналажење решења не могу бити ефикасни све док колективни Запад користи режим Зеленског као плаћеника против Русије. Наши потези у погледу заштите отаџбине биће одлучни и чврсти", закључио је Антонов.

Подсетимо, амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је јуче да САД неће спречавати Кијев да примењује западно оружје против територија које могу да уђу у састав Русије након референдума.

Украјина има апсолутно право да се штити на целој својој територији, укључујући врац́ање територија које је Русија незаконито заузела на овај или онај начин, рекао је Блинкен.

На територији ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области је од 22-27. септембра одржан референдум о уједињењу са Русијом. Резултати референдума показали су да је вец́ина грађана за улазак територија у састав Русије.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА