Најновије

КОАЛИЦИЈА НАДА: Несташица млека је последица лоше политике

Српска коалиција НАДА затражила је данас од Министарства пољопривреде да реши проблем несташице млека у Србији и обезбеди стабилност у снабдевању животним намирницама.

Фото: Јутјуб

Народни посланик и потпредседник Новог ДСС Зоран Сандић оценио је да проблем с несташицом млека није настао јуче, већ да надлежни нису довољно пажљиво слушали произвођаче, наведено је у саопштењу коалиције НАДА, коју чине Нови ДСС, ПОКС и 25 удружења грађана .

„Они годинама упозоравају на чињеницу да им производња није рентабилна, али надлежни се нису системски бавили тим проблемом, већ су тражили ‘ад хок’ решења, кад их протести пољопривредника на то натерају“, изјавио је Сандић.

Народни посланик и председник ПОКС-а Војислав Михаиловић рекао је да сточни фонд у Србији рапидно опада из године у годину и да је неопходно доношење мера за поспешивање сточарства.

„Тражимо повећање субвенција сточарима, повлашћене цене услуга ветеринарских служби, давање повољних паритета за млеко и месо у замену за кукуруз из робних резерви, као хитне мере за помоћ овој грани привреде и решавање проблема са несташицом млека“, истакао је Михаиловић.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА