Најновије

ВЕЛИКИ РУСКИ ПРОПУСТ: Сместили резервисте у зграду надомак фронта, Украјинци испалили Химарс

Руска војска у недељу касно увече признала је да су Украјинци јуче испалили четири ракете М-30 из самоходног вишецевног лансера ХИМАРС, од којих је једна погодила средњу школу у Макајевки у Донабсу у којој су били смештени руски мобилисани резервисти.

Како јављају руски Телеграм канали напад се догодио у 0,01 сат после поноћи 1. јануара. Отуда се може закључити и зашто је јуче Украјина цео дан под жестоким нападима дронова камиказа. Претпоставља се да је у питању освета.

Мештани кажу руским извештачима да су испаљене четири ракете, од којих је руска ПВО обрила три, док је четврта погодила школу директно, после чега је уследила стравична експлозија.

С друге стане неки снимци указују да ПВО није ни борбено деловала, већ да су све четири ракете пале, а ударц последње био је најјачи.

Подаци о броју жртава су опречни. Према једним изворима око 50, другима више од 100, па и да се ради о припадницима групе Вагнер.

Оно што је занимљиво јесте, да се ова школа налази од удаљености од линије фронта на око 10 километара.

Међу руским телеграм каналима шири се вест да је немар и непорезност главни кривац за ову трагедију и да се тражи одговорност оних који су сместили мобилисане резервисте у ту зграду.

ОСНИВАЧ ВАГНЕРОВЕ ГРУПЕ СА УКРАЈИНСКИМ ЗАРОБЉЕНИЦИМА: И они су Словени, имају исту Нову годину (ВИДЕО)

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА