Најновије

ЗАШТО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ТРЕБА ДА СЕ ПОВУЧЕ ИЗА РЕКЕ ДЊЕПАР? Како Украјина може да спаси трупе и покуша да преокрене рат

Жестоки окршаји Вагнероваца уз подршку артиљерије ДНР и ЛНР и руске авијације против украјинске војске не престају. Руска војска у подлењих пар дана успела је да оствари мањи продор у Запорошко области, помери линију фронта у Донбасу и стгене обруч око Бахмута који је и даље у рукама украјинске војске.

Паралено са тим одржан је састанак у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн, где се на једној страни налази Немачка, а са друге остале чланице НАТО које траже од канцелара Олафа Шолца да уступи тенкове Леопард 2 Украјини.

С друге стране председник Украјине Володимир Зеленски најављује пролетњу офанзиву чије планирање ће помоћи западни савезници, паралено са наоружавањем војске, посебно тенковима који би били пресудни за офанзиву.

Да ли је председник Зеленски закаснио што трупе није повукао иза реке Дњепар, открива војни коментатор Бошко Јовановић.

"Ако се тврдоглаво инсистира да украјинске трупе остану на Донбасу иако им је линија снабдевања доста далека и да треба доста времена да им се достави шта год треба значи да су трупе које се тамо налазе остављене на милост и немилост. Лако је да се седи у бункеру и да се деле лекције целом свету то је много лако.

Украјинска војска умире од промрзлина. Значи Зеленску свесно жртвује људе. Није ништа лоше у повлачењу. Живојин Мишић се повукао, па му нико ништа лоше није рекао и није га нико прозивао. Повлачње се врши да би се скратила линија фронта, да би се евакуисали рањеници, да би попуниле једнице оружјем, намирницама, новим људством. Да би извршили обуку на новом оружју. Повлачење током зиме је нормална ствар, јер да би војска победила зими треба да је обучена да адекватно буде опремљена што руска војска јесте, али украјинска није.

Ради се о томе да се једна човек игра, као са видео игрицом, а не туђим животима. Док се не схвати да је главни противник Украјине председник који је војно подкован и рационалан као Хитлер, јер Хитлер је бранио да се повуку Немци било кад, било где. Он је сматрао да је боље да немачке трупе све изгину него да се повуку. Тако и Зеленски. Ја не причам о неком малом повлачењу 30 до 50 км него иза Дњепра.

Шта је Украјињи значио Херсон? Ништа.

Зашто не значи?

Украјина мора да држи велике трупе у Херсону, да би га бранила од Руса. Руси су урадили нормалну и најпаметнију ствар, повукли су се из небитног града, што није сулудо, али се нису далеко повукли, јер могу очас да се врате.

Наређујући од стране Украјине да се бомбардује Курска област је сулудо. Бомбардује се Белгородска област, врши се појединачни напади на аеродороме, авионе што нема војнички значај. Бомбардује се неки велики аеродром, што има пуно великих авиона има смисла, али бомбардовати неки мали аеродром једним пројектилом, летелицом, па оштети један или два авиона тиме ништа нисте урадили само сте натерали Москву да иде на Кијев на тоталну капитаулације украјинских оружаних снага.

Рецимо уместо да је Зеленски похвалио примирије за Божић, он је критиковао. Као да Зеленски намерно ради да уништи људе у Украјини и саму Украјини. Ово што он ради нема никаве логике и никаквог смисла. Џабе људи гину да би неко доказао да је у праву.

НЕМЦЕ ШОКИРАЛА ИСТИНА: Украјинске снаге у Бахмуту свакодневно губе „троцифрен број војника“

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА