Најновије

Албански медији су најсрамнији од свих: Ево како су "испратили" историјску титулу Новака Ђоковића

Новак Ђоковић је у целом свету био тема број један, не само на спортском нивоу, већ као глобална ударна вест. Оборио је вечни рекорд Гренд слема, освојио јубиларни 10. Аустралијан опен и укупно 22. Гренд слем пехар, чиме се изједначио са Надалом, али због свих других статистичких параметара постао највећи свих времена.

Многи му се диве широм света, јер је ова победа била и најбоља освета за све што су му у Аустралији урадили пре годину дана, када су га заточили, а потом и депортовали. Била је то победа свог става над нечим што намећу медији и политика, победа да је неповредивост физичког интегритета ултимативно људско право.

Због тога је овај Новаков тријумф био више од обичне спортске вести, а то доказују и текстови широм света, од Аустралије, до Шпаније и Енглеске.

Али, постоје и они који су се понашали као да се историјско финале није ни одиграло. Они који су показали колико су непрофесионални и мали.

У питању су албански медији. На најважнијим албанским порталима нема ни слова о Новаковој историјској титули.

Коха Јоне, Коха Диторе, Телеграфи, Зери... Нико од њих се није удостојио, да макар и информативно објави вест да је Ђоковић шампион Аустралијан опена и рекордер по броју Гренд слемова.

Иако имају спортске рубрике, неки и тенис као поткатегорију, о најважнијем спортском догађају месеца нису имали ни слово. Можемо само да претпоставимо да је то само зато што је Србин ушао у историју као највећи икада и постао ГОАТ. Та реч посебно боли.

Једино где је Новак поменут када је у питању Аустралијан опен, јесте текст Зерија где је истакнуто да су навијачи током меча Ђоковић - Рубљов имали заставе са ликом Владимира Путина и словом "З", док је Телеграфи правио текст о томе како је Новак "конзумирао пиће из мистериозне флаше, на коју су му чланови тима залепили етикету, коју је касније читао.

У тексту се скандалозно спекулише да ли је Новак Ђоковић том приликом конзумирао забрањене супстанце и да ли му је то помогло да победи?! Срамније и непрофесионалније тешко да може од овога.

Прегледом тениске категорије Телеграфија, на пример, видите да су уредно објављивали да је прошле године Рафаел Надал освојио Аустралијан опен, на то су додали и његове емотивне реакције, објавили су и када је освојио Ролан Гарос. Новак им ја пореметио планове на Вимблдону, па извештај са финала најславнијег тениског турнира нису имали, а објавили су ко су освајачи УС Опена, где Новак није могао да учествује.

Сада поново немају извештај са Аустралијан опена, а надајмо се да ће им тениска рубрика потпуно "замрети" ове сезоне и да неће имати извештаје и са преостала три Гренд слема.

Украјинци кренули у бежанију, али је руски пројектил био бржи (ВИДЕО)

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА