Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ЗАПРЕТИО: НАТО аеродроми биће легитимна мета

Ако се аеродроми у земљама НАТО-а користе за потребе украјинске авијације, биће, према међународном праву, легитимна мета за Русију, изјавио је за РИА Новости генерал-потпуковник Јевгениј Бужински, бивши начелник Одељења за међународне уговоре Министарства одбране Русије,

Бужински није искључио могућност да у случају слања авијације у Украјину, НАТО да сопствене аеродроме у суседним земљама за њено коришћење. Он је напоменуо да се то може десити због онеспособљавања украјинских војних аеродрома на самом почетку специјалне операције.„Због тога, ако одлуче да користе авијацију, она може да почне да делује са оближњих аеродрома НАТО-а (у Румунији, Пољској,на пример). У овом случају, апсолутно сам уверен да са становишта међународног права, они постају законита мета за уништење.

 А онда нека сами Американци размишљају како да реагују на ово - да ли да ратују или да кажу својим савезницима - ово је ваша ствар, сами се бавите Русима", рекао је Бужински.Раније је у саопштењу на сајту канцеларије Владимира Зеленског објављено да је, након што су западне земље објавиле намеру да испоруче тенкове Украјини, он почео да тражи помоћ у виду авиона и пројектила.Русија је раније послала ноту земљама НАТО-а због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију.Министарство спољних послова Руске Федерације саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоруком оружја Украјини.

Украјинци кренули у бежанију, али је руски пројектил био бржи (ВИДЕО)

Извор: Глас Јавности/РИА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА