Најновије

СВЕСНО КРШЕ СВЕ: Израелске акције против међународног права

Ускраћивање воде, хране и струје у Гази није прикладно, изјавио је Жосеп Борељ.


Израел има право на самоодбрану, али неке од одлука које је њихова влада донела супротне су међународном хуманитарном праву, изјавио је у уторак комесар ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ.

„Израел има право да брани, али то мора да се уради у складу са међународним хуманитарним правом. А неке одлуке су у супротности са овим међународним правом”, изјавио је Борељ у Оману, где је присуствовао заједничком састанку министара спољних послова ЕУ и Савета за сарадњу у Заливу.

И ЕУ и ГЦЦ осудиле су терористичке нападе Хамаса али и све нападе на цивиле и позвали Израел да поштује међународно право и да не блокира испоруку хране, воде или струју цивилном становништву Газе.

Два блока су такође затражила од Израела да отвори „хуманитарне коридоре“ од Газе до Египта, како би цивили могли да напусте територију пре израелских ваздушних напада.

Чинило се да су Борељове примедбе упућивање на изјаву израелског министра одбране Јоава Галанта у понедељак који је наредио „потпуну опсаду“ Газе.

"Неће бити струје, хране, горива, све је затворено", изјавио је Галант израелским медијима. „Ми се боримо против људских животиња и понашамо се у складу с тим".

Више медија такође је цитирало Галанта који је у уторак изјавио да је „укинуо сва ограничења“ са израелских правила о ангажовању против Газе.

РАТ НА ДВА ФРОНТА? Колико дуго ће Запад подржавати Израел?

Извор: Восток.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА